Uudised

Uudised

4. ja 5. mail toimub Koidukoori helilaager, mis panustab reaalajas üleilmsesse loodushelide voogedastussaatesse Reveil
2024-05-04 18:51:00

Koidukoor on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist, mis jutustab loo Ellujäämise Kunstidest ehk teadmistest, oskustest ja väärtustest, mis aitavad meil tulevikus paremini elada. Just seetõttu on ka Koidukoori raames aset leidvate tegevuste üheks eesmärgiks juhtida tähelepanu kuulamisele kui eluliselt olulisele oskusele, pakkudes seejuures võimalust helide kaudu kogeda ja tundma õppida Eesti erakordseid maastikke ja elupaiku aastaajal, mil loodushelid on eriti eredad. 

Sündmus toob  kokku helikunstnikud ja loodushelide huvilised, ning kulmineerub rahvusvahelise Koidukoori päevaga (International Dawn Chorus Day), mil 24 tunni jooksul voogedastatakse üle maailma päikesetõusuaegseid  loodushelisid. Lõuna-Eesti varahommikused loodushelid jõuavad ilmavõrku Mooste KülalisStuudio, Soundcamp (UK) ja kohalike helihuviliste koostöös.
Mort Dew, Soundcamp / Reveil Dawn Chorus projekti koordinator selgitab: 

“Reveil on koosloomeline saade, kuhu panustavad inimesed (striimijad) aga ka linnud, putukad, kalad, mikroorganismid- kõik kes koidu ajal helisid tekitavad. Reveil saade on väga eriline võimalus kuulata kuidas kõlab päikesevalguse ränne üle planeedi.”


Ahja jõe ääres, Taevaskodade lähedal toimuvast helilaagrist edastataksegi loodushelisid Reveil voogedastussaatesse. Kodust lahkumata on võimalik teha 24-tunnine helirännak hommikuhäältesse üle maailma. Lisaks Põlvamaa aohäältele, saab aadressil soundtent.org/reveil kuulata koiduaegseid looduhääli mujalt Euroopast, Aasiast, Lõuna- ja Põhja- Ameerikast. Üks kohtadest, kus maailma eri paigust reaalajas saabuvad loodushääled Soundcampi meeskonna poolt kokku miksitakse on Mooste Folgikojas. Üleilme 24-tunnine loodushelide voogedastus läheb lahti 4. mai hommikul, kell 8 Eesti aja järgi.  

Lisainfo:


John Grzinich, koordinator +372 5 138 457
Evelyn Grzinich, kommunikatsioon +372 5 138 599

MoKS- Mooste KülalisStuudio MTÜ
https://moks.ee/
https://www.facebook.com/MOKSperiphery

eu