Uudised

Põlvamaa ja Segeberg tähistasid pidulikult aastakümnete pikkust sõprussuhet

Segebergi maakond ja Põlva maakond tähistasid eelmisel nädalal Segebergis pidulikult 30 aasta möödumist sõprussuhete loomisest. Saksamaale läksid sünnipäeva tähistama nii omavalitsusjuhid kui laulu- ja pillilapsed.

Segebergi ja Põlva maakonna sõprussuhe sai ametlikult alguse 30. septembril 1993, mil Segebergi toonane maavanem Georg Gorrissen ja Põlva maakonna volikogu esimees Aavo Pindmaa allkirjastasid ametliku sõpruslepingu. 12. juuni 2018 pikendati seda lepingut tähtajatult. Kuid Saksamaa sõbrad olid Põlvamaad abistanud ka juba varem ning juba 1991. aastal asus Georg Gorrissen koos oma abikaasa Esteriga korraldama Saksamaal abi kogumist Põlvamaale. Samal ajal said alguse ka Võru linna ja Segebergi maakonnakeskuse Bad Segebergi sõprussuhteid, mis on samuti vastu pidanud aastakümneid.

24.-28. augustil külastasid nii Põlva maakonna kui Võru linna delegatsioonid Segebergi, kus külalised olid kaasa võtnud ka kultuuriprogrammi. Põlva ja Räpina laulu- ja pillilapsed Elis Padar, Emma Liblik, Anette Vaino, Hanna-Lisete Sellis, Alfred Vürst, Lemme Salf ja Grete-Ly Vija, keda juhendasid lauluõpetaja Margot Suur ja kontsertmeister Jürgen Järvpõld andsid kaks väga menukat kontserti.  Võrukate delegatsiooni poolel esines Saksamaa sõpradele Võru kunagise linnapea ja volikogu esimehe Andres Visnapuu bänd.

Rääkides aastakümnete pikkusest sõprusest, ütles Põlvamaa kunagine volikogu esimees Aavo Pindmaa, et 1990ndate alguses, mil Eestis oli väga rasked ajad, oli igasugune abi teretulnud ning tihedad kontaktid Saksamaa ja Põlvamaa vahel aitasid meid väga palju. Sestap ütles ka Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juht ja Kanepi vallavanem Mikk Järv oma tänukõnes, et osalt oleme ka tänu oma saksa sõpradele jõudnud nüüdseks nii kaugele, et meil on võimalus ise aidata juba teisi abivajavaid.

Pilte külaskäigust vaata SIIT!

Foto: Sander Silm

 

eu