Uudised

Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp kutsub üles esitama maakondlike aastapreemiate kandidaate

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 20. november 2023.

Kultuuripärl 2023

Preemia eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist maakondades.

Preemia kandidaadiks võib esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel. Kandidaate võivad esitada kõik füüsilised isikud ja organisatsioonid. Kultuuripärli preemiale saab esitada korraga ainult ühe kandidaadi.

Elutööpreemia

Elutööpreemiaga tunnustatakse isikut tema pikaajalise väljapaistva loomingulise või spordialase tegevuse ja valdkonna arengusse panustamise eest.

Elutööpreemia kandidaadiks võib esitada vaid füüsilisi isikuid.

Aastapreemiad:

Põlvamaa ekspertgrupp eraldab igal aastal aastapreemiaid eesmärgiga tunnustada Põlvamaa kultuuri- ja spordivaldkonnas silmapaistnud isikuid või saavutusi ergutamaks kultuuri- või spordielu arengut maakonnas. Ekspertgrupi aastapreemiaid jagunevad alljärgnevalt:

Aasta Tegu

Preemiaga tunnustatakse ja tutvustatakse üldsusele 2023. aasta Põlvamaa silmapaistvamaid kultuuri- ja spordisündmusi. Aastapreemia kandidaadiks saab esitada maakonnas toimunud sündmusi ja nende korraldajaid.

Aasta Tegija

Preemiaga tunnustatakse loome- ja spordiinimesi, kes on 2023. aastal Põlvamaal mõjutanud vastava valdkonna arengut ja aidanud kaasa maakonna tuntusele.

Põlvamaa ekspertgrupp ootab hiljemalt 20. novembriks vabas vormis ettepanekuid aadressil polvamaa@kulka.eemilles peavad olema:

  • lühike kirjeldus kandidaadi kultuuri- või spordialastest saavutustest;
  • kandidaadi tutvustus ja andmed (nimi, isikukood, aadress, telefon, e-post);
  • esitaja kontaktandmed.

Lisainfot vaata SIIT

 

Lisateave: Helje Põvvat tel 517 7891 või polvamaa@kulka.ee

eu