Sündmused

Sündmused

Uus püsi-linnaruumiinstallatsiooni “Kased kuubis” avamine

Räpina Paberivabrik
Ootame Teid projekti “Kuko kuubis – kunstnikud kogudes, kogukondades ja kollektiivides” kolmandale avamisele Räpina Paberivabrikus 07. juunil kell 16.00!

Kunstnik Ingrid Allik & Aigi Orav (EST), Tiina Kaljuste (EST), Kaisu Lundelin (FIN), Riikka Wesamaa (FIN) ja Martin Allik (EST/SWE) on loonud koos Räpina Paberivabrikuga linnaruumi uue maamärgi “Kased kuubis”, mis tõlgendab läbi maastikuarhitektuuri ja kunstnike loodud objektide sealse paberivalmistamise pikka ajalugu. Võttes kasutusele seni üsna tähtsusetu mururiba, mis jääb paberivabriku parkla ja sissepääsu vahele, on kunstnikud sinna rajanud läbimõeldud nö värava vabrikusse, aga ka lihtsalt ruumi peatumiseks ja uurimiseks. Püsi-installatsioon kombineerib maastikukujunduse ning kunstnike loodud elemente, mis on iseloomulikud paberi tootmise ajaloole Räpinas – segades savi ja vabriku tootmisjääkidest paberipuru, ehitades vabrikus toodetavatest nurkadest uusi konstruktsioone, eksponeerides vanapaberi pakke jne on loodud tervik keskkond, mis kutsub erinevaid materjale avastama ja puudutama.

"Kuko kuubis" kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi ning projektis osalevad lisaks Räpinale veel Järvselja õppe- ja katsemetskond (kunstnik Uku Sepsivart), jõelaev Lonny Ahja jõe paisul Taevaskojas (kunstnikud Sigrid Viir ja Līga Spunde) ning Tartu Ülikooli Tartu observatoorium Tõraveres (kunstnik Karel Koplimets).

Avaürituse ajakava reedel, 07. juunil:
Kell 16.00 – Installatsiooni avamine (õues, palun riietuge vastavalt ilmastikule)
Kell 16.30 – Vestlus kunstnikega (õues, palun riietuge vastavalt ilmastikule)
Kell 17.30 – Ekskursioonid paberivabrikus

Täname: Kaur Palm & Räpina Paberivabrik, Andres Allik, Tetsutaro Komago, Hele-Mall Maask, Leo Kütt & Räpina Loomemaja, Rait Lõhmus & EKA klaasikunsti osakond, Räpina linn, Valdis Zariņš & Lode Group, Riho Puusepp & Ryxsan OÜ

Kuko kuraatorid-projektijuhid on Maarin Ektermann ja Mary-Ann Talvistu, graafiline disain Agnes Isabelle Veevo, kommunikatsioon Mailis Timmi.

Rohkem infot ja tulevased üritused: proloogkool.eu/kunstnikud-kogudes ja facebook.com/kunstnikudkogudes
Piletiinfo:
T€
eu