Uudised

Servitile läbi tänavuse hooaja teine viik
2022-04-29 11:24:00

Neljapäeval, 28. aprillil võõrustas Eesti kasipalli meistrivõistluste meeste meistriliiga viimase ringi raames Põlva Käsipalliklubi esindusmeeskond Serviti Raasiku/Mistra meeskonda. 

Serviti läks mängule vastu üldtabeli teiselt kohalt 25 punktiga, Raasiku/Mistra viimaselt ehk kuuendalt kohalt kuue punktiga.

Punktiskoori avasid põlvakad ning see juhtus alles mängu neljandal minutil, kui tabas Ülljo Pihus. Pärast kassi-hiire mängu läks Raasiku kaheksandal minutil esmakordselt juhtima seisuga 4:3 ning minut hiljem suurendas Serviti kaotusseisu veelgi. Kuigi mõneks hetkeks oli Serviti lausa poolega taga (3:6), siis Jürgen Lepassoni tõrje ja Kristjan Muuga ning Mathias Rebase kokkumäng ei lasknud Servitil maha jääda. Hoolimata Põlva mängumeeste pingutustest ei jõudnud pall Raasiku värava raamidesse ja nii säilis kolmene vahemaa kuni 15. minutini, mil Henri Sillaste tegi seisuks 5:7. 18. minutiks oli seis 6:7 ja Serviti hakkas üha enam hoogu koguma, millele aitas kaasa ka väravavahi Lepassoni kaitsetöö. Serviti võitles lõpuks 7:7 viigi välja 21. minutil, kui tabas Henri Sillaste. Seitse minutit enne esimese poolaja lõpuvilet viis Anatolii Chezlovi vise Serviti 9:8 juhtima ning mängujuht lisas veel ühe värava minut hiljem. Kolme värava peale rebis Serviti edumaa Henri Hiiend. Ent kaks järjestikust seitsmemeetri karistusviset teeninud Raasiku vähendas vahemaa 28. mänguminutil ühe värava peale. Serviti hoidis külma närvi ning vahemaad aitas kindlustada järjekordne Chezlovi värav. Serviti võitis poolaja seisuga 12:10.
Teine poolaeg algas tormiliselt – mõlemad tiimid tegid tehnilisi vigu ja seetõttu kasvas skoor tasa ja targu. Serviti suutis peaaegu et stabiilselt neljast vahemaad hoida kuni 52. minutini, mil Raasiku seitsmemeetri karistusviske realiseeris ja kaheväravalise ning kohe ka vaid üheväravalise vahemaa välja võitles. 54. minutiks oli mängupilt närvesööv – seis oli 19:19 ning Serviti rünnak oli taaskord ebaõnnestunud. Viis minutit oli jäänud veel lõpuvileni ja Raasiku läks 20:19 juhtima. Lisaks teenis Serviti ühe kaheminutilise eemaldamise ning Raasiku suurendas edumaad ühe värava võrra. Serviti unistust võidust hoidis elus Kristjan Muuga, kes tabas 57. minuti lõpupoolel, kuid Raasiku oli seda kiire kustutama. Carl-Eric Uibo viis sekundid hiljem Serviti taas ühe väravaga viigile lähemale. Mängida oli jäänud alla minuti, kui Henri Sillaste realiseeris seitsmemeetri karistusviske ning viigistas seisu 22:22 peale. Lepasson tõrjus Raasiku viimase ründesoorituse. Jäänud oli mängida vaid seitse sekundit, Serviti kahjuks kaitses Raasiku väravavaht Carl-Eric Uibo viske ära. Nii tuli Servitil vastu võtta meistriliiga hooaja teine viik. Resultatiivseim oli sel korral Anatolii Chezlov viie väravaga. Neli väravat sai kirja Henri Hiiend, kolm Henri Sillaste.

Eesti käsipalli meistrivõistluste meeste meistriliiga kulminatsioon toimub Põlvas 1. mail, kui aset leiab Serviti ja Viljandi HC vastasseis. Meeskondi lahutab vaid kaks punkti. 5. mail kohtub Serviti SK Tapaga, kes on võõrustaja rollis.

Fotol (autor Meelis Heli) Serviti meeskonna resultatiivseim Anatolii Chezlov.

eu