Uudised

Serviti võttis Viljandi vastu magusa revanši
2022-05-02 12:50:00

Pühapäeval, 1. mail leidis Mesikäpa hallis aset Eesti käsipalli meistrivõistluste meeste meistriliiga üks võtmemänge. Kokku läksid Serviti ja Viljandi HC. Viljandi paiknes tabeli esikohal 28 punktiga, hoides liidrikohta Serviti ees vaid kahe punktiga.

Hoogsa mängu skoori avas Serviti esimesel mänguminutil, kui Anatolii Chezlov kiirelt Rasmus Otsa väravasuu üles leidis. Seis püsis kaheksanda minutini, kuni Hendrik Varul tegi seisuks 2:0. Isegi seitsmendal minutil Viljandi teenitud seitsmemeetri karistusvise ei pääsenud Eston Varuski väravasse, kui puurilukk lausa topelttõrje tegi. Üheksanda minuti lõpusekunditel sai käe valgeks Henri Sillaste ning ühtlasi viis Serviti kolmega ette. Viljandi avas skoori alles 11. minutil. Kolm minutit hiljem tuli Viljandile taas värav ning nüüd juhtis Serviti vaid ühega. Tõnis Kase kindlustas Serviti edumaad ja lisas 15. minutil Servitile neljanda värava. Pärast Viljandi ebaõnnestunud rünnet vastas Ülljo Pihus võimsa tabamusega ja nii säilitas Serviti oma hiljutist kolmelist edumaad külalismeeskonna ees. Kõige suurema edumaa võitles välja Henri Sillaste, kui viis Serviti 6:2 ette. See kestis aga lühikest aega, sest sama kiirelt sai Viljandi kirja oma kolmanda värava. 20. mänguminutiks oli seis 7:3 Servitile, kui Sillaste realiseeris seitsmemeetri karistusviske. Mulgid ei lasknud Servitil end kodusaalis mugavalt tunda ja viskasid koheselt neljanda värava. Põlva mängumehed olid 22. minutil jällegi poolega ees, kui Sillaste oma neljanda värava viskas ja skooriks 8:4 tegi. Ots ei suutnud Sillaste viskeid tõrjuda ja nii sai Serviti vasakäär taaskordse värava enda arvele lisada. Seitse minutit oli veel jäänud mängida esimesest poolajast ja Serviti oli 10:5 ees ega plaaninudki hoogu maha võtta. Mängitud oli 27 minutit ning Viljandil oli õnnestunud visata vaid viis väravat Eston Varuski väravasse, kes andis endast kõik, et nii see ka jääks. Poolajale mindi seisult 12:5.
Teise poole mängust avas samuti Serviti ja rebis vahemaa kaheksa värava peale, seisuks 13:5. Viljandi sai lõpuks kuuenda värava kirja 33. minutil. Hoolimata nende üritamisest püsis Varusk kindla müürina Serviti väravas ja ei lasknud mulkide viskeid sisse. 37. minutiks oli Serviti saavutanud 10-väravalise edumaa, vastupidiselt Viljandile õnnestusid põlvakate ründed. Viljandi sai 10. värava kirja 48. mänguminutil. Pärast seda elavnes pisut ka Viljandi rünne ja 52. minutiks oli seis 25:12. 56. minutil teenis Serviti kaitsemängija Arturs Meikšans kollase kaardi ja kaheminutiliste eemaldamiste tõttu punase kaardi, kuid sellest hoolimata ei lasknud Serviti vahemaal alla 10 värava laskuda. Lõpuvile kõlades võideti mäng magusa 28:16 tulemusega. Kõige resultatiivsem oli Henri Sillaste seitsme väravaga. Viis tabamust said kirja Hendrik Varul ja Tõnis Kase. Kolm väravat viskasid Sander Sarapuu, Anatolii Chezlov ja Ülljo Pihus.

"Mängukangelased olid täna olemas – väravas seisis kindlalt Eston Varusk, rünnakuliidrid olid Henri Sillaste, Hendrik Varul ja Tõnis Kase. Võrreldes eelmiste Viljandi mängudega oli meie üks-ühele realiseerimine palju parem. Kaitses tegutsesime paremal tasemel kui eelnevates mängudes," kiitis peatreener Kalmer Musting. "Neli mängu on veel minna, eks näis."

Nüüd on mõlemal meeskonnal samapalju punkte, ent liidrikohale tõusis Serviti tänu paremale väravate vahele omavahelistes mängudes. 5. mail ootab Servitit ees sõit Põhja-Eestisse, kui kohtutakse SK Tapaga. 10 päeva pärast, 11.mail  mängivad Serviti ja Viljandi viimast korda sel hooaja. Taaskord leiab oluline kohtumine aset Põlvas.

Fotol (autor Meelis Heli) üks-ühele mängustiili näide Servitilt.
 

eu