Uudised

Uudised

XIV Üleriigilise laste ja noorte pärimusmuusika võistumängimise võitis lõõtsaõpilane Uku Zolgo Mooste Rahvamuusikakoolist
2022-05-09 16:24:00

Teist aastat järjest tuli üleriigilise laste ja noorte pärimusmuusikute võistumängimise Grand Prix Mooste Rahvamuusikakooli. 6. mail toimus Viljandis XIV Üleriigiline pärimusmuusika võistumängimine, millest võttis osa 49 7–19-aastast poissi ja tüdrukut üle Eesti. 500 euro suuruse peaauhinna viis koju Mooste Rahvamuusikakooli lõõtsaõpilane Uku Zolgo. Viimased kaks aastat on võistumängimine toimunud piirangute tõttu veebis, sel korral õnnestus taaskord koguneda Viljandisse Pärimusmuusika Aita.

Uku Zolgo alustas lõõtsaõpinguid Mooste Rahvamuusikakoolis 9,5 aastat tagasi, mil ta oli äsja saanud 5-aastaseks. Esimesed 7 õppeaastat juhendas Ukut kohalik lõõtsakuningas Toomas Ojasaar, kaks viimast aastat lõõtspillimängija ja -õpetaja Kert Krüsban.

“Muljed on väga positiivsed, sest kuulda ja näha sai väga erinevat taset, pille oli väga erinevaid,” jagas žüriiliige Tarmo Kivisilla. Tema sõnul oli Grand Prix' ehk peaauhinna võitja Uku Zolgo pillimäng perfektne. “Hästi viimistletud, põhimõtteliselt võiks kohe plaadi peale panna. Ta on saanud väga head juhendamist,” kiitis Kivisilla.

Žürii hindas iga mängija individuaalset lähenemist ning meisterlikkust - pilli tehnilist valdamist ja lavalist olekut. Kuna osalejaid oli palju, moodustati kaks eraldi žüriid, kuhu kuulusid Kati Soon, Katariina Tirmaste, Kärt Tambet, Tarmo Kivisilla, Juko-Mart Kõlar ja Tiia Teder.

Loe lähemalt pressiteadet

Kuula Uku Zolgo võistumängimise esitusi

Foto: Kärt Petser

Lisainfo:

Krista Sildoja
MTÜ Virbel Mooste Rahvamuusikakool
www.rahvamuusika.ee

 

eu