Uudised

Uudised

Serviti käsipallimeeskond turniiril Klaipedas
2022-08-15 11:45:00

Põlva Käsipallimeeskond Serviti osales 12. -14.augustini hooajaeelsel turniir Klaipedas.

Kokku osales võistlusel 6 meeskonda. Põlvakad võidutsesid mõlemas kahes alagrupimängus — Kaunase Granitas-Karys (Leedu) võistkonda alistati resultaadiga 32:26 (20:14) ning ASK/LSPA-st (Läti) oldi paremad seisuga 35:29 (16:14). Mängus Granitas-Karyse vastu sai enim väravaid kirja Henri Sillaste, kes viskas kaheksa väravat. Kuuega panustas Jürgen Rooba, viiega Henri Hiiend. Suurimad skoorijad ASK/LSPA-ga kohtumises olid Henri Sillaste ja Carl-Eric Uibo kuue tabamusega ning Alfred Timmo viie visatud väravaga.
Poolfinaalis võeti mõõtu Kaitsevägi/Mistra meeskonnaga, kes pidi tunnistama Serviti 27:21 (17:10) paremust. Taas viskas Serviti uusim lisa Jürgen Rooba kõige rohkem — lausa kuus väravat, tema järel oli Tõnis Kase neljaga. 14. augustil kohtuti finaalis Läti meistri Dobele Tenaxiga. Seekord jäid põlvakad vastasmeeskonnale alla ning nii tuldi Klaipeda turniiril teisele kohale. Poolajaks oli seis 22:17 vastasele ning lõppresultaat 37:34 kujunes samuti Tenaxi kasuks. Serviti ridadest viskas enim väravaid Jürgen Rooba, kes kogus kaheksa väravat. Alfred Timmo panustas viiega, nelja peale jäid Henri Sillaste, Carl-Eric Uibo ja Andris Celminš.

Kristjan Muuga, kes täitis meeskonna peatreeneri rolli, kommenteeris turniiri nõnda: “Turniiril lasime kõigil mängida, jagasime koormust suhteliselt võrdselt. Kõik said piisavalt mänguaega, hästi sai hakkama ka nooruke Aron Saarna. Kolmes esimeses mängus said ääred päris palju kiireid joosta ja tänu sellele oli nendes mängudes lihtsam. Edasi põhimõttelist hoidsime vahet kuni mängu lõpuni. Kaitsemängu tuleb harjutada, kohati oli see täitsa normaalne.”
“Finaalis jäime kohe alguses nelja-viie väravaga tagaajaja rolli, ega ligemale saanudki. Ei saanud hakkama nende rünnakuga ja koostööd joonega ei suutnud takistada. Positiivne on see, et võistkond võitles lõpuni, teise poolaja suutsime võita, aga sellest ei piisanud. Üldiselt oli finaalis korralik võitlus, kaheminutilisi karistusi jagus,” võttis treener Muuga finaalmängu kokku.

Servitit esindasid Klaipedas Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Tõnis Kase, Kermo Saksing, Andris Celminš, Matthias Rebane, Jürgen Rooba, Eston Varusk, Henri Sillaste, Arturs Meikšans, Anatolii Chezlov, Henri Hiiend, Carl-Eric Uibo, Aron Saarna ja Alfred Timmo. Treeneriks Kristjan Muuga.

Fotol (erakogust) finalistid Dobele Tenax ja Põlva “Serviti” käsipallimeeskonnad.

eu