Uudised

Uudised

Põlvamaa hakkab arendama koostööd Montenegro Budva piirkonnaga
 
2022-09-12 15:39:00

Põlvamaa omavalitsuste juhid külastasid eelmisel nädalal Montenegro Budva piirkonda, et leida võimalike koostöökohti turismivaldkonnas.
 

Põlvamaa Omavalitsuste Liidul on koostöös Põlvamaa Arenduskeskusega saanud heaks tavaks teha igal aastal koostöö-või õppereis välisriikidesse, kuna Põlva maakonnal on mitmed sõpruspiirkonnad, millega viiakse läbi ühiseid ettevõtmisi kultuuri-, hariduse-, ja spordivallas.

„Meie turismi- ja ettevõtlussektor on paar aastat olnud erinevatest kriisidest tugevalt mõjutatud, mistõttu jõudsime arutelu käigus arvamusele, et peaksime vaatama harjumuspärasest Euroopa keskusest kaugemale,“ ütles Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Enel Liin.

Seekordne reis toimus Montenegrosse Budva piirkonda. Koostööalast suhtlust alustasime kevadel ja samas saadi kinnitus, et Põlvamaa juhtide vastuvõtmisest ja võimalikust koostööst ollakse huvitatud.

Põlvamaa väärtustab rohelist ning puhast keskkonda ja samadest eesmärkidest lähtub Budva piirkond oma tegevustes. Budva on Montenegro tähtsaim turismipiirkond ning kohtumisel Budva omavalitsusjuhtidega keskenduti võimalike koostöökohtade leidmisele. Budva linnavalitsuse ametnikud andsid ülevaate piirkonna turismimajandusest ja Budva vallajuht Nikola Jovanović ütles kohtumisel, et Montenegrol ja Eestil on palju ühist ning võimalike koostöökohti on nii kultuuri-, turismi- kui majandusvaldkonnas. „Tänapäeva turismiturg on globaalne ja Tivat-Tallinn lennuliin on andnud oma suure panuse Eesti ja Montenegro turismi alasele koostööle, kuid ka siin on veel palju arenguruumi,“ rääkis Jovanović.

Kolm täispikka päeva, mis meil õnnestus kohapeal viibida, olid sisutihedad.

Põlvamaa omavalitsusjuhid tutvusid piirkonna väikeettevõtetega. Väikese riigina, nii pindalalt kui ka rahvaarvult, on Montenegro väikeettevõtjate murekohad üsna samad, mis meilgi. Rõhku pannakse oma toodangu eristumisele massist ja püütakse teha koostööd. Silma jäi, et riik saab turismist märkimisväärset tulu, kuna peaaegu kõik objektide külastused on tasulised.

Tunti siirast huvi meie riigi ja piirkonna vastu. Edasist koostööd saame täpsustada ja planeerida, kui sealsed kohalikud valimised on möödas (okt 2022), kutse külastada Põlvamaad andsime kohtumisel üle.

"Juba keskajal peeti hea hariduse ja ameti eelduseks mujal või mujalt õppimist. Selles mõttes oli reis meist kaugemale väga hariv ning loodame, et saame varsti võõrustada Budva linna esindust," lisas Enel Liin.

Lisainfo:

Enel Liin
Põlvamaa Omavalitsuste Liit
Juhatuse esimees

 

eu