Uudised

Uudised

17. heategevuslik TEATEJOOKS avas Spordinädala
2022-09-26 12:48:00

Eesti osavõtjate rohkeimaks koolinoorte spordiürituseks kasvanud heategevuslik Teatejooks toimus 23. septembril Spordinädala avaüritusena. Jooks toimus parkides ja staadionitel üle Eesti, osales üle 12 200 koolinoore.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul olid Teatejooksule teretulnud kõik koolinoored. „Tahame pakkuda noortele võimaluse tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest. Samas saavad lapsed osalemisega anda panuse oma eakaaslaste toetuseks, kes on liikumisvõime kaotanud. Teatejooks kutsub inimesi üles annetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse mängulise liikumisraja loomise toetuseks, mis on Eesti esimene liikumisrada taastusravil viibivatele lastele,“ ütles Pallase.

Teatejooks on heategevuslik üritus, mis toetab liikumisvõime kaotanud laste ravi. Jooksu idee on anda osalevatele noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, kus oluline pole võit, vaid osavõtt ja teadvustamine, et kõik, kellele on liikumisvõime antud, peaksid seda kasutama. Liikumine sõprade ja klassikaaslastega värskes õhus loob positiivse meeleolu ja kogemuse, ühtlasi on hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust ning kaasata neid juba varakult heade tegude tegemisse.

Teatejooks koos Mesikäpaga koguvad annetusi Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses ravil käivate liikumisvõime kaotanud laste toetuseks. Selleks on Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses eriti kogenud liikumisravi spetsialistid, kes teavad, kuidas liikumisvõime kaotanud laste lihaseid treenida ning kuidas aidata neil kõndima õppida. Need on nagu koolitunnid, kus iga päev õpitakse uut  ja treenitakse vanu oskusi. Lapsed muutuvad seal järjest osavamaks. 
Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot). Lisaks saab teha annetuse pangaülekandega heategevuskontole, info on kodulehel www.teatejooks.ee ja www.hnrk.ee/toetusfond

Teatejooks toimus 23. septembri päeval korraga 28 kohas. Põlvamaalt lõi HEATEGEVUSLIKUL TEATEJOOKSUL kaasa 10 kooli 832 noorega. Spordinädala ja heategevusliku TEATEJOOKSU kuulutas avatuks Eesti Tõukerattaliidu eestvedaja Aigar Nuuma, kes oma entusiastlike klubi liikmete Jaanika, Kristi ja Lisettega “soojendasid” noored jooksuks üles.
23. septembrist alanud SPORDINÄDALA raames toimub arvukalt aktiivse liikumisega seotud ettevõtmisi koolides, astustes, ettevõtetes. Info, mis-kus leiate – www.spordinadal.ee
Põlvamaal ootame teid Spordinädala ülemaakondlike ettevõtmiste raames mängima  noolemängu (26. 09 pubis Vana Vaksal algusega kell 18), jooksma-kõndima Mammaste jooksul-kõnnil Mammaste Tervisespordikeskuse radadel (28.09 algusega kell 17), kaasa elama maakonna koolide neidude ja noormeeste võistlustele jalgpallis (29.09 Lootospark staadionil algusega kell 9.30).
Spordinädala kuulutame lõpetatuks 1. oktoobril Mammaste Tervisespordikeskuses
tõukerattasõidu võistluse ning huviliste tutvumissõitudega. Vt juhendid -
Võistlussõitude algus kell 12, huvisõitudega jätkame peale ajale sõitjate lõpetamist.
Samas on võimalik kogu perega kaasa elada Kagu-Eesti Kennelliidu tegemistele. Kella 11-st algab koerte kuulekusvõistlus. Päeva jooksul näitavad oma oskusi 30 erinevat koera.
Kinolinagi pakub spordielamusi. Veel ainult  teisipäeval, 27. septembril ning neljapäeval, 29. septembril algusega kell 18 on Põlvas kultuuri- ja huvikeskuses võimalik kaasa elada ja nostalgialaksu saada omakandimehe Ove Mustingu käe all valminud spordifilmile KALEV. Tõsielust inspireeritud spordidraama Kalevi korvpallimeeskonna teekonnast laguneva Nõukogude Liidu viimaste meistrivõistluste võitjatiitlile 1991. aastal.


Lisainfo:
Ingrid Muuga
Põlva SL peasekretär
Tel:  5175848
E-post: polvasport@gmail.com

eu