Uudised

Uudised

TV10 olümpiastarti 53. hooaeg alustas
2023-11-24 13:29:00

TV 10 Olümpiastarti on 1971. aastast Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv noortesari, millest on sirgunud 26 olümpiamängudele jõudnud kergejõustiklast ja kogemusi saanud paljude teiste alade koondislased. Sari katab kogu Eesti, sest hooaja jooksul toimub üle poolesaja eelvõistluse maakondades ja viis vabariiklikku mõõduvõttu. Paremus selgub nii võistkondlikus kui individuaalarvestuses. Starti on oodatud kõik Eesti koolid oma võistkondadega, kus erinevatel kergejõustikualadel võtavad mõõtu 10-14-aastased noored sportlased.

53. hooaja vanusegrupid: vanem vanuseklass (PV ja TV,) 13-14-aastased tüdrukud ja poisid, noorem vanuseklass (PN ja TN), 12 aastat vanad või nooremad tüdrukud ja poisid. Võistkonda võib kuuluda igas vanuseklassis igal alal maksimaalselt kaks võistlejat. Koolide paremusjärjestus selgub nelja vabariikliku etapi ja mitmevõistluse kokkuvõttes. Individuaalarvestuses saab vabariiklikul etapil kaasa lüüa, kui maakondlikul etapil täidad etteantud normi.

53. hooaja vabariiklikud etapid:
2. detsember 2023, Võru Spordikeskus
27. jaanuar 2024, Tallinn Lasnamäe Kergejõustikuhall
23. märts 2024, Tartu Ülikooli Spordihoone
25. mai 2024, Tallinn Kadrioru staadion
13.-14. juuni 2024, Heino Lipu staadion, Jõhvi (mitmevõistluse finaal)

Nagu eelpool mainitud, vabariiklikule etapile eelnevad etapid maakondades. Kuna Põlvamaa noorkergejõustiklaste taimelava on esialgu veel ahtake, oleme konkurentsi tunnetamise huvides oma maakondlikud etapid koos võrukatega korraldanud. Nõnda ka sellel hooajal. 
Neljapäeval, 23. novembril said naabermaakondade noored Võru Spordikeskuses ühisel eelvõistlusel omavahelises konkurentsis tulemused kirja. Vahva oli tunnetada noorte õhinat ja hasarti, sest võistlusmomenti viimastel kuudel pole ju olnudki! Võistlusvaimu ja –tunnetuse arenemist oli märgata iga katse/stardiga.
Põlvamaalt löövad koolivõistkondadena TV10 sarjas kaasa Põlva Kool ja Räpina Ühisgümnaasium. Individuaalarvestuses löövad kaasa Rosma Kooli, Viluste Põhikooli ning Mooste Mõisakooli noored. Seekord I etapil osales meilt 37 noort. Erinevate alade tulemused reastati nii üldarvestuse kui maakondade kaupa. Autasustati eraldi maakondade tublimaid. Üldarvestuses saavutasid meie noortest parimad tulemused: TV 60m jooksus Säde Lillo – 9,04 (Rosma), kuulitõukes Annegreth Hirmo – 9.85 (Räpina ÜG); PN vanuseastmes Karl Trumsi Põlva Kooolist oli  parim nii 60m jooksus (9,40) kui kõrguhüppes 1.20).

Tulemused - https://sport.polvamaa.ee/et/voistlused/protokollid/

Kellel huvi noorte kergejõustiklaste käekäigule kaasa elada, siis seekord sõita pole kaugele vaja, laupäeval, 2. detsembril toimub Võru Spordikeskuses esimene vabariiklik finaal. Edu meie noortele!

Fotol (autor Külli Leola) poiste nooremas vanusegrupis kaks alavõitu saavutanud Karl Trumsi.

Lisainfo:
Ingrid Muuga
Põlva Maakonna Spordiliit
Tel. 5175848
E-post: polvasport@gmail.com

eu