Uudised

Uudised

Balti liigas Servitile kaotus
2023-11-27 10:47:00

Laupäeval, 25. novembril olid käsipalli Balti liigas vastamisi Läti klubi ZRHK Dobele Tenax ja Põlva Käsipalliklubi meeskond Serviti. Võõrsil toimunud mängus tuli Põlva meeskonnal vastu võtta kindel kaotus numbritega 30:35 (12:18).

Serviti alustas oma mängu tugevalt. Kuni 6. minutini oldi Dobele klubiga 2:2 viigis. Siis viskas Alfred Timmo värava, mis andis kogu meeskonnale hoogu ja nõnda juhiti 10. mänguminutiks 6:3. 3 minutit hiljem läks Serviti Stanislav Kholodiuki väravast lausa 8:4 juhtima. Kuid Tenax püsis innukalt sabas ja 16. minutiks oli seis 8:8 viigis. Seejärel hakkas Tenax Serviti haardest vabanema – 20. minutiks oli hoopis Serviti 4-väravalises kaotuses, skooriks 12:8. Vahemaa suurenes ning esimese poolaja kaotas Serviti tulemusega 12:18.
Teises mängupooles algas vigade parandus. Arturs Meikšans, Kholodiuk ja Timmo tõid meeskonna 5 minutiga 3 värava kaugusele viigist. 2 minutit hiljem skooris Timmo uuesti, visates seisuks lootustandva 18:20. Ent Tenax ei lasknud eduseisu käest ja põrutas 5 väravaga ette. 48. minutiks oli skoor 28:22 kodumeeskonnale. Karl Markus Kanneli 3 väravat koos Jürgen Rooba ja Mathias Rebase väravatega aitasid Serviti peaaegu ühele pulgale Tenaxiga. Kuid 56. mänguminutil saavutatud 29:30 seis mängiti käest ja lõpuspurdiga võttis võidu võõrustaja ZRHK Tenax Dobele. Üldresultaadiks kujunes 35:30 Tenaxile.

Serviti resultatiivseim mängija oli Alfred Timmo 6 väravaga. 5 väravat viskas Tõnis Kase, 4 väravat said kirja Jürgen Rooba ja Stanislav Kholodiuk. 
“Esimesest poolajast 10 minutit mängisime halvasti – jäime 0:9 spurdis alla. Kõikumist oli esimeses pooles palju,” lausus Serviti peatreener Kalmer Musting. “Teisel poolajal oli seda juba vähem. Mingid perioodid mängisime hästi ja saime hakkama. Kui väravate viskamine õnnestus, siis kaitses oleks võinud sisukamalt tegeleda.”

Serviti on mänginud praeguse seisuga Balti liigas 6 mängu ja teeninud kokku 6 punkti.

Fotol (ZRHK Dobele Tenax/Baltic Handball League) Serviti mängijaid (valges) lätlaste agressiivset kaitset murdmas.

eu