Uudised

Uudised

Raplas tähistati 25 aastat tervist edendavat kooli 
2023-11-28 11:57:00

16. novembril osalesid Põlvamaa TEHA (tervist edendavad haridusasutused) võrgustiku juhtrühma liikmed Raplas konverentsil „Rõõm olla terve“, kus jagasid oma kogemust võrgustiku reorganiseerimisest. Raplamaal on Tervist Edendavate Koolide võrgustik olnud juba 25 aastat, kuid nüüd on nemadki teelahkmel.

Päeva alustas Rapla maakonna pikaaegne rahvatervise spetsialist Ülle Laasner, kes rääkis sellest kuidas Tervist Edendavate koolide võrgustik Raplamaal alguse sai. Huvitavaid ettekandeid oli veel teisigi. Räägiti tervislikus toitumisest, vaimsest tervisest ja liikumisest. Näiteks Järvakandi kooli tervituses sõnas õpetaja Aira Jakimenko, et liikumine ravib sadat haigust, kuid ei ole ühtegi ravimit, mis asendaks liikumist. Veel räägiti koostööst noortega ja lastevanemate kaasamisest. Liikumispause sisustasid õpilased, kes olid läbinud Liikuma Kutsuva Kooli mängujuhi treeningu. Elevust tekitas ka liikumismäng nimega „Vaikne disko“

Põlvamaa ennetustööspetsialist Irena Viitamees tegi oma ettekandes „ Tervist Edendava Kooli tulevik Põlvamaa näitel“ ülevaate, kuidas algas Põlvamaal 2021 aasta sügisel Tervist Edendavate Koolide ja Lasteaedade võrgustiku reorganiseerimine, kuidas sündis TEHA võrgustik, millised on selle põhimõtted ning kus etapis ollakse täna. Päeva lõpetas paneeldiskussioon „Kuidas Raplamaal edasi?“ kus lisaks Rapla Vesiroosi Kooli direktorile Jaan Reimundile ja Alu Kooli direktoritele Kristiine Vahtramäele rääkis kaasa ka Põlva valla Tilsi kooli direktor Piret Valdmaa.

Päev oli väga sisukas ning märkmikud täitusid huvitavate mõtete ja ideedega.

Soovime Rapla maakonnale jõudu jaksu oma suuna leidmisel ning liigume ka ise edasi. Põlvamaa TEHA tegemistest saad ülevaate arenduskeskus.polvamaa/tervisedendus/polvamaa-teha) ja Põlvamaa Tervisetoa fb lehel.

Milline on TEHA võrgustiku raamistik?

 

Lisainfo:

Irena Viitamees
Ennetustöö spetsialist
Põlvamaa Arenduskeskus
Irena.viitamees@polvamaa.ee
55686111

 

 

eu