Uudised

Uudised

Serviti teenis nädalavahtetusel topeltpunktid
2024-01-22 10:51:00

Uue aasta esimene käsipalli Balti liiga ring toimus 20.–21. jaanuaril. Laupäeval kohtus Serviti võõrustaja Viljandiga, keda võideti numbritega 24:18 (11:9). Pühapäeval läks Serviti vastamisi Mistraga ning olis taas võidukad, sel korral tulemusega 30:28 (15:16). Serviti naases koju 4 punkti asemel 8 punktiga, sest võidud läksid kirja nii meistriliiga kui ka Balti liiga arvestuses.

Laupäevast kohtumist Viljandis saatis juba algusest peale pinevus. 1:1 patiseis kestis 4. minutini, mil Martin Braun Viljandile ühe värava juurde lisas. Seis 2:1 kestis samuti kaua – peaaegu et 9. minutini kuniks Hendrik Koks Viljandi 3:1 ette viis. Alfred Timmo, Tõnis Kase ja Jürgen Rooba viisid Serviti 12. minutiks Viljandiga ühele pulgale, seisuks 4:4. Minut hiljem läks Serviti esimest korda juhtima, kui Timmo seisuks 5:4 viskas. Mängu 20. minutiks oli Serviti endiselt ühe väravaga ees. See muutus minut hiljem, kui Rooba skooriks 8:6 tegi. Viljandile tõi väravalisa Sten Maasalu, kuid väravad Roobalt ja Arturs Meikšansilt hoidsid Servitit liidrina. Nõnda oli 23. minutiks seis 10:7. Timmo kasvatas edumaa omakorda 4 värava peale. 2 väravat Kristo Voikalt vähendasid vahemaad, kuid esimese poolaja võitis Serviti numbritega 11:9.
Teist poolaega alustasid 2 väravat Tõnis Kaselt ja vastulause Aleksander Pertelsonilt. Varasemalt saavutatud 4-väravalise edumaa võitles tagasi Kase värav 34. minutil. 5 väravaga viis Serviti juhtima Timmo. 40. minutil oli seis 17:11 Servitile. 10 minutit hiljem oli Viljandi lähemale hiilinud ja viigist lahutas vaid 3 väravat. Serviti lisas aga jõudu juurde ning mäng võideti tulemusega 24:18. 
Serviti resultatiivseimad mängijad olid Alfred Timmo 8 väravaga ning Tõnis Kase ja Jürgen Rooba 6 väravaga.
“Mäng läks oodatult, kõva võitlus mõlemalt poolt ja kaitsele suunatud. Kaitse poolega saab rahul olla ja Eston Varusk väravasuul tegi tugeva partii. Rünnakul tegi Hendrik Varul väga palju musta tööd, mis tekitas meile tagant viskekohti. Üksikud eksimused, aga üldjoones saab rahul olla,” kommenteeris Timmo.

Pühapäeval Arukülas startis tugevamalt kodumeeskond Mistra. Serviti sai avavärava kirja 3. minutil, kui Henri Sillaste käe valgeks sai. 2 väravaga taha jäänud Põlva klubi jõudis viigini 5. minutil. Seis oli 9:9, kui pool esimest poolaega oli selja taga. Kuni 18. minutini oli mäng viigiseisus, ent seejärel läks Mistra 13:10 juhtima. Serviti püsis väravata 6 minutit kuniks 22. minutil Jürgen Rooba 7-meetri karistusviske realiseeris. Enne esimese poolaja lõppu tegid Alfred Timmo ja Rooba spurdi ning vähendasid Mistra 3-väravalise edu ühe värava peale. Nii kaotati esimene poolaeg napilt seisuga 15:16.
Teine poolaeg möödus närviliselt, kuid tõusujoones. Timmo viigistas seisu, misjärel tõusis Serviti esimest korda liidriks, kui värava viskas Stanislav Kholodiuk. Rooba realiseeritud 7-meetri karistuvise viis Serviti 20:18 ette. 37. minutil valitses 20:20 viigiseis ning seejärel läks Mistra ühega juhtima. 50. minutil oli juhtpositsioonis uuesti Serviti, seisuks 27:26. 3 minutit hiljem viskas Tõnis Kase seisuks 29:26. Enam edumaad käest ei lastud ja mäng võideti skooriga 30:28. 
Serviti resultatiivseimad mängumehed olid Jürgen Rooba 7 väravaga ja Alfred Timmo 6 väravaga. 5 väravat viskasid Hendrik Varul ja Stanislav Kholodiuk.
“Mäng oli täna põnev, mõlemad meeskonnad näitasid sisu ja tahtsid punktilisa. Väravavahid tegid mõlemal pool tähtsaid tõrjeid ning enamik väravaid tuli positsioonirünnakutest. Õnneks suutsime mängu enda kasuks kallutada ning maksimumpunktid nädalavahetusest kaasa võtta,” lausus Rooba kokkuvõtlikult.

Foto (autor Arvi Sirm): viskel Hendrik Varul.
 

eu