Uudised

Uudised

Räpina laululaps pälvis esikoha laulukonkursil „Solistica 2024“
2024-01-31 13:30:00

26. ja 27. jaanuaril toimus Kuressaares traditsionaalne laulukonkurss „Solistica 2024“. Räpina Muusikakooli lauljad on palju kordi sellest osa võtnud ning enamasti ikka edukalt ja ka seekord saavutas 4.- 6. klasside vanuserühma esikoha löökpilli- ja lauluõpilane Karl-Markkus Rebane, kes pälvis kaks eripreemiat: kõige retrolikuma esituse ning laulukonkursi „Koolilaul 2024“ otsepääs finaali.

Selles vanuserühmas oli konkurss kõige tihedam. Demovooru kandideeris 90 lauljat, kellest finaali saadeti vaid 18.
 
Lauluvõistluse finaali pääsesid esinema ka Gete-Ly Vija, Minna Emilia Vürst ja Katariina Nagel. Kuna enne finaali toimub demovoor, kust pääsevad lõppvõistlusele parimad, siis on finaali pääsemine suur kordaminek.
 
Taas saadi lavakogemus professionaalse bändi saatel. Kõiki lauljaid juhendab imeline vokaalpedagoog Margot Suur. Kontsertmeister Jürgen Järvpõld pakkus lisaks klaverisaatele konkursi ettevalmistusel ka suurepärast tehnilist tuge. Konkursi avamisel esines meie kooli õpilane Arhanna Sandra Arbma, kes pälvis 2023. aastal konkursi Grand Prix`i.
 
Õnnitleme võitjat Karl-Markkust, finaliste, õpetajaid Margot Suurt ja Jürgen Järvpõldu! Taas kord on võistlusel märk maha pandud!
 
Žüriisse kuulusid: Anett Kulbin, Urmas Lattikas, Susanna Aleksandra Veldi, Priit Pajusaar, Sirje Medell, Mick Pedaja ja Uudo Sepp. Demovooru žüriisse kuulusid: Pille-Rite Rei, Mirjam Dede ning Ewert Sundja. Käesoleva võistluse pälvis Grand Prix`i Marcella Emilie Soonik Viljandimaalt, kelle juhendajaks on Hedi-Kai Pai.
 
Marika Klimberg-Hyötyläinen
Räpina Muusikakooli direktor
 
Foto: Sille Rebane
eu