Uudised

Uudised

Koolispordirindel tegusalt ja edukalt
2024-05-10 13:43:00

Koolispordi kalenderplaan on koostatud põhimõttel, et iga noor leiaks endale sobiva tegevuse. Olgu selleks siis rahvastepall, jalgpall, korvpall, kergejõustik või võrkpall, suusatamine või orienteerumine – tegevust on igale maitsele. 

Üheks elavamaks ja populaarsemaks võistluseks on võistlus TÄHELEPANU, START!, kus 1.-5.kl. tüdrukutest-poistest (8T + 8P) koosnevad võistkonnad võtavad omavahel mõõtu erinevates teatevõistlustes, kus tuleb olla täpne, osav ja kiire, mis kõik eeldab erinevate vahenditega sinasõbraks olemist ja meeskonnatööd. Ja lõpuks ka vastupidavus, nii kiiruslik kui üldine, et kõik harjutused stabiilselt hästi läbi teha.

9. mail Tartu Maaülikooli Spordihoones toimunud Eesti Koolispordi Liidu “Tähelepanu, Start!” teatevõistluste finaalis olid mõõtu võtmas 12 kooli üle Eesti, Põlvamaalt Viluste Põhikooli ja Räpina Ühisgümnaasiumi esindused. Äärtetult põnev ja kaasahaarav võistluspäev sai viimase lõpplahenduse 3. teatevõistluse III vahetusega, st. kuni lõpuni jätkus pinget ja ootusärevust.

2024. a. “Tähelepanu, Start!” võistluse võitja on suurematest koolidest on TARTU TAMME KOOL, II koht KOHILA GÜMNAASIUM, III koht TALLINNA JÄRVEOTSA GÜMNAASIUM.
Väikeste koolide arvestus: I koht MELLISTE KOOL, II koht VILUSTE PÕHIKOOL, III koht PUURMANI MÕISAKOOL.

Õnnitlused Viluste Põhikooli võistkonnale koosseisus Brianna Harkmann, Renno Rohtmets, Joel-Marten Assor, Gitte Kivisild, Pipilote Kõlli, Hans Jakob Tasa, Dominic Afanasjev, Marek Mikko, Vahur Vegner, Mirell Ilus, Mari Liiv, Teele Soidla, Miia Luht, Simon Soidla, Reigo Mikko, Renet Plaado, Hendri Pastak, Renar Õunapuu, Reti Arumets, Eliise Lauk, Emma Salf, Nele-Ly Tamela, Rosaline Vijard, õpetaja Krista Salf.

Aitäh kõikidele lastele rõõmsameelse kaasalöömise ja pikal võistluspäeval vastupidamise eest! Suur, suur aitäh õpetajatele, kes te oma kooli võistkonna võistlusteks ette valmistasite ning koolispordi püsimajäämisse ja jätkusuutlikusse usute! On suur rõõm näha nii palju õpilasi särasilmselt võistlustel osalemas!

Tuhat tänu võistluse sponsoritele: Eesti Kultuurkapital, ALeCoq, Kommipomm, Balsnack, Lõunakeskus, Magus Kõrsik, Timer, Skypark, Premia, Saialille Pagariäri rikkaliku auhinnalaua katmise eest!

Allikas: Eesti Koolispordi Liit
 

eu