Uudised

Põlvamaa esimene noorte laulu- ja tantsupidu kutsub kaasa unistama

13. mail kell 16 toimub Põlva Intsikurmus maakonna esimene noorte  ja koolinoorte laulu-ja tantsupidu „Olõs mul üts...”. Peol osaleb üle 700 väikese ja suure tantsija, laulja ja pillimängija. 

Lasteaialapsi ja koolinoori ühendav pidu räägib kohalikus keeles loo unistamisest ja soovide soovimisest.

Peo stsenarist Triinu Laan ütleb, et realiseeris kirjutades oma unistust õnnelikust ja metsikust, kuid ometi turvalisest "vabapidamisel" lapsepõlvest, mida ümbritseb südamlik side vanavanematega. "Iga lapsepõlve juurde käib tubli annus muinasjutulisust ja seda võib näha ka peol”, kutsub Laan inimesi peole.

Lavastaja Kristo Tootsi sõnul on sellest loost õppida nii mõndagi. "Näiteks seda, et parem oleks, kui me sellest muinasjutulisest maailma vaatamisest välja ei kasvakski, eks? Peo memm ja taat näitavad eeskuju, tulge ja vaadake!”

Täiskasvanud harrastajatele on Põlvamaal mitmeid väljundeid, kuid eraldi laste- ja noortekollektiividele mõeldud pidu ei ole seni varem korraldatud. Erinevalt üleriiklikest suurpidudest on kohalikule peole oodatud ka väikesearvuliste koosseisudega kollektiivid ja projektirühmad, mis annab võimaluse osaleda ka näiteks väikekooli 5-lapselisel lauluansamblil või tantsugrupil. 

Korraldajad loodavad inspireeriva ja lastekeskse peoga innustada koolinoori laulu- ja tantsurühmades enam osalema ja tundma sellest aina kasvavat rõõmu. Kavas on muuta pidu traditsiooniks ja korraldada sarnast pidu vabariiklikule noorte laulu- ja tantsupeole eelneval aastal.

Peol osaleb üle 700 väikese ja suure tantsija, laulja ja pillimängija: Põlva maakonna lasteaedade ja põhikoolide koorid ning tantsurühmad, Räpina ja Põlva Muusikakooli solistide ansambel, Mooste rahvamuusikakooli ansambel, Põlva Kooli puhkpilliorkester, Riivo Jõgi saateansambel ja Külateater Virvendus. 

I Põlvamaa laste laulu- ja tantsupeo „Olõs mul õts...” kontsertetendus toimub 13. mail kell 16 Põlva Intsikurmus, sissepääs peole on prii. Peo lavastaja on Kristo Toots, stsenaarist Triinu Laan, lavakunstnik Daana-Loreen Kägra.

Peo sündmuse link sotsiaalmeedias: https://fb.me/e/1XGIddoKM 

Pidu korraldab MTÜ Street Dancers ja Põlvamaa Arenduskeskus koostöös Põlvamaa Omavalitsuste Liidu, Eesti Rahvakultuuri Keskuse ja Põlvamaa (huvi)koolide ning lasteaedadega. Rahastajad Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvakultuuri Keskus, toetajad A Le Coq, Tere Piim, Värska Vesi, Coop Põlva  ja Salvest.

Pressiteatele lisatud peo logo autor on Marja-Liisa Plats.

Lisainfo:
Evelyn Grzinich, tel 5 138 599
Sigrid Avald - tel 5 326 4811

eu