Uudised

Põlvamaad külastas Segebergi maakonna delegatsioon

18.- 21. augustini väisas Põlvamaad taaskord Segebergi maakonna delegatsioon, kuhu kuulusid 29 aastat tagasi Põlva ja Segebrgi maakondade sõprussuhete algataja Rüdiger Jankowski, kellega olid seekord kaasas ka sõbrad ja abikaasa ning Segebergi maavanem Jan Peter Schröder.

Külaskäik algas 19. augustil nõupidamisega, kus segeberglased kohtusid POLi ja Põlvamaa valdade juhtide ning volikogude esimeeste ja -naistega. Peeti plaani, kuidas väärikalt tähistada 30 aastat sõprussuhteid Segebergi ja Põlva maakonna vahel. Vabariigi aastapäeva tähistamine saab alguse veebruaris Põlvas ja aasta jooksul on kavas vahetada maakondade vahel kultuurikollektiive ja näituseid, ettevõtjaid ja ametnikke. Nõupidamise järgselt siirdusid segeberglased Mooste mõisasse, kus SA Mooste Mõis juht Agnes Joyet tutvustas külalistele mõisa tegevusi. Õhtul osalesid segeberglased taasiseseisvumise piduliku aastapäeva tähistamisel Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses.

20. augustil võõrustas segeberglasi Räpina vald, kus tutvuti Räpina Loomemaja ja mõisaga, käidi laevasõidul Lämmijärvel ja maitsti kohalikku sööki. 21.augustil panid segeberglased oma laua üles Ökofestivalil, kus lisaks Segebergi maakonna tutvustamisele müüs grupiga kaasas olnud Segebergi mesinik Rolf Göttsche oma meetooteid (mett, küünlaid, kompvekke). Saadud tulu annetati Põlvamaa sõprusmaakonna Kulikovka abistamiseks Ukrainas. Kraam, mida segeberglased ei jõudnud maha müüa, viidi Räpina Loomemajja, kus saab segeberglaste mett ja meetooteid soetades jätkuvalt toetada Kulikovkat.

 

eu