Uudised

Põlvamaad külastasid Saksamaa ja Poola delegatsioonid

6.-12. juulil külastas Põlvamaad sõprusmaakonna Segebergi delegatsioon Saksamaalt ja Drawsko maakonna delegatsioon Poolast, et ühiselt aktiveerida piirkondade turmisilehtede lingid ning osaleda meie kultuurisündmusel Harmoonika.

16-liikmeline delegatsioon külastas Põlvamaad ning kahel päeval ka meie naabermaakondasid Võru- ja Tartumaad. Külastati nii Suurt Taevaskoda, Maanteemuuseumi, puidutööstust Arcwood, Valgesoo matkarada, Suurt Munamäge, Vastseliina Piiskopilinnust, Tartu kultuuripealinna 2024 kontorit, jne. Osaleti ja esineti külaharmoonikatel nii Krootusel kui Ruusal, J. Hurda nimelisel toidufestivalil ja loomulikult Põlva kui lõõtsapealinna tippsündmusel Harmoonikal.
 
Delegatsiooni liikmed jäid külaskäiguga ääretult rahule ning koostöö kolme sõpruslinna vahel kujunes ääretult positiivseks ning juba planeeritakse uusi kohtumisi seoses järgmise aasta kultuuripealinna tegevustega Põlvamaal.
 
24.-28. augustil külastab Põlvamaa delegatsioon vastu visiidina Segebergi maakonda Saksamaal, et tähistada kahe maakonna 30 aasta pikkust sõprust ning osaleda oma esindajatega sealsetel kultuurisündmustel. Läbi nende aastate on sõprussidemete korraldamisega tegelenud Rüdiger Jankowski, kes on jätkuvalt vaimustatud Põlvamaa ilust ja eluolust.
 
Foto Sander Silm
 
Lisainfo: 
 
Andre Laine
kultuuri- ja välissuhete spetsialist
5661 2809
andre.laine@polvamaa.ee
eu