Uudised

Uudised

Valgjärve külamajale pandi nurgakivi
2022-10-24 20:38:00

21. oktoobril pandi nurgakivi uuele Valgjärve külamajale, kus saab olema raamatukogu, saal ürituste ja koosolekute pidamiseks, köögiruum ning veel mitu ruumi erinevateks tegevusteks.

"Kui vanasti ehitasid külamehed endale kooskäimise kohaks seltsi- ja rahvamajasid, siis tänapäeval teevad seda sama oma valla ettevõtted,“ tõi Kanepi vallavanem Mikk Järv paralleele ajaloost. "Nurgakivi panek tähendab seda, et tagasiteed enam pole,“ lisas vallavanem.

"Valgjärve külamaja on meie jaoks väga oluline objekt, kuna see asub praktiliselt meie tagaaias ning anname endast parima, et maja saaks hästi tehtud ja õigeks ajaks valmis,“ sõnas AMARK Ehituse OÜ juhatuse liige Ardi Mark.

Nurgakivi kapslisse sai valla poolt pandud värsked ajalehed ja Kanepi Teataja septembrikuu number, kus oli artikkel Valgjärve külamaja ehituslepingu sõlmimisest ning pildid kinnistu endisest olukorrast. Ehitaja lisas enda poolt ehitusprojekti jooniseid ning Valgjärve raamatukogu direktor pani kapslisse kogumiku piirkonna ajaloost.

Ehitustööde maksumus on 1 185 208 eurot (koos käibemaksuga). Hoone on projekteeritud 515 m2 suurusena ja kahekorruseline. Külamaja eri tasapinnad arvestavad olemasoleva maapinna reljeefiga. Külamaja ehitusprojekti koostas Juhan Kutti OÜ. Omanikujärelevalvet teostab Inseneribüroo Telora OÜ. Valgjärve külamaja valmib 2023. aasta suvel.

Lisainfo:

Kerli Koor
Kanepi Vallavalitsus
kultuuri ja avalike suhete spetsialist

 

Fotol: AMARK Ehituse OÜ esindaja Ardi Mark ja Kanepi vallavanem Mikk Järv nurgakivi kapslit asetamas.

eu