Uudised

Uudised

Toetame koos Kulikivka lasteaeda!
2022-11-09 11:01:00

Põlva maakonnal on olnud sõprussidemed Ukraina Tsernigovi oblasti Kulikivka omavalitsusega juba 52 aastat. Viimasel 10 aastal on olnud üheks koostöö vedajaks Põlva poolt olnud LC Põlva liige Leo Kütt koos klubiga. Kui 8 aastat tagasi algas sõda Ukrainas, siis oli just sõpruspiirkond põgenike vastuvõtjaks, koguti Põlvas Kulikivkale annetusi ning saadeti rekkakoorma jagu vajalikku abi. Hiljem on Põlva klubi annetanud noortele Kulikivka jalgpalluritele võistlusvarustust. Lionite auks nimetasid Kulikivka tüdrukud oma võistkonna Kulikivka lõvideks! Kulikivka lõvid olid edukad ja võitsid oblastis 3. koha.

Tänavu alanud sõja ajal oli Kulikivka piirkond jälle vastuvõtjaks Tsernigovi põgenikele. Kokku majutati koolimajas ja lasteaias üle 4000 inimese! Kõiki neid ka toideti!

Juuni esimestel päevadel viisime ise Kulikivka abistamiseks sinna ühe kastiga maasturi ja kaanega järelkäru. Mõlemasse oli kogutud neile väga vajalikud puhastusvahendid,  ehitustarvikud ning akutööriistad. LC Põlva liikmed tegid sõpradele ka arvestatava annetuse. Eriti hea meel oli neil raha üle, et saaksid Päästeteenistusele osta autodele kütust ja kuuliveste!

Külastasime lasteaeda ja ausalt öeldes oli nende köögitehnika igivana. Mõttes jäi olukord väga kummitama. Üheskoos sõpradega leidsime, et Kulikivkas on väga vaja köögitehnikat kohalikule lasteaiale, kus on kokku praegu 120 last. Lasteaia köögiseadmete uuendamine läheb hinnapakkumise alusel maksma ca 15 500 eurot. Varem Ukraina sõpruspiirkonnale annetatuid rahade kohta oleme alati saanud täpse kuluaruande koos dokumentide koopiatega ning sellepärast ei karda korruptsiooni ja omastamist.

Teame, et palju abi läheb Ukraina suurtesse linnadesse, sest seal on ka abivajadus suurem, kuid ka väiksemates kohtades on väga suur abivajadus.

Pöördume Teie poole ja loodame väga, et leiame üheskoos võimaluse toetada lasteaia köögitehnika soetamist. Kulikivka lasteaiale ja piirkonnale on toiduvalmistamine ja toit praeguses sõjaolukorras ellujäämise küsimus.

Kulikivka toetuseks kogume annetused (klubid, ettevõtted, eraisikud) SA Räpina Inkubatsioonikeskuse pangakontole. Saab annetada eraisikuna ja ettevõtte, asutuste ning klubide ja organisatsioonide poolt. Kui soov teha asutuse või organisatsiooni poolt siis palun helista enne ja lepime kokku, kuidas teha õigesti!

Annetuste juhul teha ülekanne märgusõnaga ANNETUS

SA RÄPINA INKUBATSIOONIKESKUS,  Konto: EE042200221066265723

Aitame abivajajaid!

Lugupidamisega

Leo Kütt
SA Räpina Inkubatsioonikeskus/ Loomemaja, juhataja
LC Põlva Klubi laekur, Tel 5218202, leo@ariabi.ee

eu