Uudised

Uudised

Eurosarja avakohtumises Servitile kaotus
2022-12-05 09:39:00

Laupäeval, 4. detsembril startis Põlva Käsipalliklubi meeskond Serviti ainsa Eesti käsipallivõistkonnana eurosarja kolmandas voorus. EHF European Cup’il ehk tugevuselt kolmandas liigas loositi Serviti vastaseks Runar Sandefjord Elite, kes paikneb Norra koduliigas kolmandal kohal. Avakohtumine toimus norrakate koduväljakul.

Avapoolaeg pakkus korralikku pinget, mida näitas ka seis 14:18 põlvakate poolt vaadatuna.  Teisel poolajal oli selgelt näha vastase domineerimist. Vastane tegi koheselt neljaväravalise spurdi Serviti ühe tabamuse vastu. Võõrustajad ei plaaninudki tempot aeglasemaks võtta, mida näitas ka skoor: 40. mänguminutiks oli seis 17:29. Erilist muutust Serviti mängumehed välja võluda ei suutnud, sest vastasmeeskond demonstreeris oma jõulisust. Servitit lähemale kui 10 väravat ei lastud, sellest tulenevalt ka lõppresultaat 30:41.
Resultatiivseim oli Jürgen Rooba kuue tabamusega. Viie värava peale jäid Henri Sillaste ja Alfred Timmo, neli tabamust sai kirja Andris Celminš. Serviti parimaks valiti Alfred Timmo.

“Esimesel poolajal tegime hea esituse. Mängu alguses olid mõlemal poolel võtmerollides just väravavahid. Nemad tõid väga palju kindlaid olukordi võistkondade kasuks ära. Poolaja keskel suutsime jalad alla saada, oma tegevusega vahet suuremaks ei lasknud ja saime vahemaa miinus kahe värava peale. Mäng oli esimesel poolel hea ja tempokas.  Natukene hädas olime realiseerimisega,” kommenteeris peatreener Kalmer Musting esimese poole esitust. “Teise poolaja esimesed kuus minutit olid meie jaoks katastroof – jäime 1:9 rongi alla, mis määras kogu mängu. Läks halvasti, sest me ei suutnud nende tempot pidada, kuigi sai toonitatud, et teise poolaja algus on oluline.”

Eurosarja 3. ringi korduskohtumine norrakatega toimub Põlvas 10. detsembril kell 17:00.
Tulge omadele kaasa elama!

Foto (autor Joonas Kuuskla): Serviti resultatiivseimaks osutunud Jürgen Rooba kaitsemänguaktsioonis.

eu