Uudised

Uudised

President Karis külastab Põlvamaad
2023-03-02 09:42:00

President Alar Karis on neljapäeval ja reedel Põlvamaal, kus ta kohtub kohalike omavalitsusjuhtidega ja piirkonna ettevõtjatega.

Kahe päeva jooksul kohtub riigipea Kanepi, Põlva ja Räpina vallajuhtidega, kellega arutab riigi ja omavalitsuste suhteid. Iseseisvuspäeva kõnes meenutas president Karis, et paljude valdade mure raamatukogude, rahvamajade ja väikekoolide pidamise üle viib meid kohalike omavalitsuste tugevuse ja viletsuse juurde ning omavalitsuste hakkama saamine, elu väljaspool Tallinna ja Tartut ja nende lähiümbrust peaks olema uue Riigikogu ja valitsuse üks tähtsamaid teemasid.

President Karis alustab täna Maarja külast ja külastab seejärel Kiidjärve raamatukogu, kus osaleb e-hääletades Riigikogu valimistel. Pärastlõunal on riigipea Savernas, kus ta kinnitab lõõtspillimeister Heino Tartese valmistatud 200 pillile vastava märgise. Seejärel tutvub president Karis Kanepi Aiandi ja Andre Farmi tööga.

Õhtul kohtub riigipea Põlva käsipalliklubi Serviti mängijatega. Reedel on visiidi kavas Räpina Aianduskooli, liimpuitkonstruktsioonide tootja Arcwood ja pesemata lambavilla kasutavat OÜ Villatooted külastus.  Riigipea külastab ka Leevaku külakeskust. 

Foto: Presidendi kantselei

eu