Uudised

Uudised

Üle-eestiline jutuvestmisfestival Ööbikuööd kaasab Põlvamaal kõiki valdasid
2023-04-18 17:30:00

Eesti Rahvakultuuri Keskus korraldab kolmandat korda jutuvestmisfestivali Ööbikuööd, mis toimub üle-eestiliselt 16.-21.05.2023. Festivali keskseks ideeks on kuulamine kui kogukondi liitev praktika.

 

Jutuvestmine puudutab meie hingekeeli lapse, noore ja täiskasvanuna, seetõttu on ka meie festivali kava väga paljutahuline. Festivalile on kaasatud kohalikud ja kaugemad jutuvestjad, näitlejad ja pärimuslaulikud. Saab ka kaasa laulda ja jalga keerutada.

Festivali pärliks on jutuvestja Pauline Seebregts Hollandist, kes vestab jutte eksootiliste pillide saatel. Suur rõõm on Paulinet võõrustada Põlvamaal Hurmi külas!

Kutsun põlvamaalasi kiikama ka üle piiride Vidrike üliarmsasse külamajja Otepää vallas. Seal saavad kokku kaks erinevat ja samas loomulikult siduvat – Ööbikuööd ja Ööülikool.

Jutuvestmisfestival Ööbikuööd on loodud jutuvestmise kui ajatu ja olulise kultuurilise nähtuse tähelepanu keskpunkti tõstmiseks ja meie elava pärandi kogemiseks mitmetes erinevates vormides. Festivalil on tähelepanu ka Eesti väikekeeltel, mis on piirkondlike identiteetide alustalaks.

Teavet sündmuse kohta leiab Eesti Rahvakultuuri Keskuse kodulehelt www.rahvakultuur.ee

16. mail kell 10.00, Ruusa kultuurimajas

Papa Kreutzwaldi Õueteater etendusega „Õnn on õnne asi“
Jutuvestja Silvi Jansons ja muusik Kersti Kamberg
Programmis on 45 minutit juttu ja muusikat, mille järel ühislaul ning -tants.
Programm sobiv alates 7-aastastest kuulajatest. Tasuta!

16. mail kell 18.00, Vana-Koiola rahvamajas

Rändteater Vaba Vanker etendusega „Eestlase muistne lugu“
Pilet 5 eurot, alla 7-aastased tasuta. Piletid müügil sularahas kohapeal

18. mail kell 18.00, Vidrike külamajas, Otepää vallas

Ööülikooli avalik salvestus „Sammaldunud lood ja laulud” 
Vestlevad ja laulavad Lauri Õunapuu ja Lauri Sommer, modereerib Jaan Tootsen.
Lauri Sommer ja Lauri Õunapuu on kaks veerevat kivi, kes hoolimata kõigest  koguvad järjepanu oma pinnale minevikkude sammalt. Vaagimist jagub, mööda jutuvestjate minade, lauluveeretajate ninade ning pärimusjahtija väljalastud tinade-pudina naginaid.
Pilet 8 eurot (täiskasvanud), 5 eurot (õpilased, üliõpilased, pensionärid). Alla 12- aastased tasuta. Pileti hinna sees on suupistelaud ja joogid. Piletid müügil sularahas kohapeal

20. mail, kell 12.00, Räpinas, Sillapää lossi saalis

Ivar Lett etendusega kogu perele „Tunded udus“
Koos lastega leiame võimalusi, kuidas oma kartustega hakkama saada. Teeme seda läbi olukordade, mis antud hetkel ka meid ennast puudutavad. Lastepäraselt, kõrvutades ka reaalsust - ilma hirmuta! See on lugu sõprusest, hoolivusest ja julgusest. Sündmus on tasuta!

20. mail, kell 18.00, Savi talus, Hurmi külas, Kanepi vallas

Hollandi jutuvestja Pauline Seebregtsi jutuvestmisõhtu „Maaema räägib… Kuulake!”
Pauline vestab juttu inglise keeles, tõlge eesti keelde. Musitseerib Karmen Linnamägi ansamblist Hääled. Täispilet 7 eurot, sooduspilet 5 eurot (pensionär, üliõpilane, õpilane). Alla 2-aastased tasuta. Piletid müügil sularahas kohapeal.

Lisainfo:

Taisto Uuslail
Eesti Rahvakultuuri Keskuse rahvakultuurispetsialist Põlvamaal
 

eu