Uudised

Uudised

Kogukonnafestival „Mina tean, kust tuleb minu toit“ 9. septembril kutsub: tule laadale kauplejaks, korraldajana vabatahtlikuks või kogu perega osalema!
2023-08-01 13:45:00

Öeldakse, et oled see, mida sööd! Rõuge rahvas teab, aga soovib veelgi rohkem teada saada ja neid teadmisi ning kohalikke maitseid ka jagada. 9. septembril 2023 Rõuge Ööbikuorus aset leidev kogukonna toidufestival ja UMA MEKK laat võtavad fookusesse muutused meie ümber, kohaliku toidu ja mahetoidu.

Rõugelased kutsuvad kõiki Tartu 2024 piirkonna omavalitsuste inimesi osalema, seda saab teha vähemalt kolmel endale sobival või kasulikul moel. Tule
 
- laadale müüma,
- festivalile vabatahtlikuks,
- kogu perega osalema, ostlema ja päeva nautima.
 
Loengud, töötoad, arutelud, äge kultuuriprogramm ja muidugi laadamelu – see on kogukonnafestival, mis aitab mõista meie ja maailma toidulaua ümber toimuvat.
Festivalil toimuvad Tartu 2024 maailmaülikooli mahekärajate loengud, töötoad ja arutelud kolmes lustaka pealkirjaga temaatilises telgis:
 
- KAS SITAST SAA SAIA? (muld, (inim)sõnnik, jäätmed, kompost jm);
- KAS ILM OM HUKAN? (aias ja põllul tegutsemise mõju Eesti vetele, kliima muutumisest Eestis
ja maailmas; ilmajutud Kairo Kiitsakuga jm);
- KAS MA TIIÄ, MIDÄ MA SÜÜ? (toidu kasvatamine segaviljeluse meetodil, kestlikust
põllumajandusest Eestis, permakultuur jm).
 
Laada- ja toidualal saab osaleda töötubades-degustatsioonides, mille teemadeks kohaliku ja mahetoidu erisuste mõistmine, taimsed pärimustoidud, hapendamiskunst Jaapanist Eestisse… Laadamelu saadab kogu päeva kestev kultuuriprogramm, kus astuvad üles Rõuge valla rahvamajade kollektiivid ja esinejad mujalt Võru maakonnast, toimub improteatri etendus-töötuba ja lauldakse väelaule.

Tule laadale müüma!
 
Võrumaal traditsiooniks saanud UMA MEKK laat on sedapuhku tavalisest veelgi „umam“, keskendudes vaid üdini kohalikele (Lõuna-Eesti: Tartu 2024 omavalitsuste) tootjatele ja kauplejatele – ikka selleks, et kõik pakutav oleks võimalikult kodulähedane, mahe ja muhe.

Kauplejate registreerimine on käimas, loe lähemalt ja registreeri: https://forms.gle/YLhL7z5QVMQhVHxM7.
 
Tule korraldusmeeskonda vabatahtlikuks!
 
Ootame inimesi, kes väärtustavad jätkusuutlikkuse teemat, kes tahavad õppida ja saada uusi oskusi sündmuse korraldamisest, aga ka oma kogukonnas positiivseid muutusi mõjutada. Vabatahtlikuna oled koos sarnaselt mõtlevate inimestega osa toetavast meeskonnast, mis on pühendunud jätkusuutlikuma toidu ja tuleviku loomisele. Vabatahtlikke ootame erinevatelt elualadelt ja erineva vanusega koos oma oskuste ja kogemustega.

Kui tunned et sinu mõtteviis klapib meie festivaliga ja soovid olla selle suursündmuse juures osaline, siis pane end meeskonda vabatahtlikuna kirja! Seda saab teha aadressil https://forms.gle/DXrVBxJQ2rePqij39.
 
Loe kogukonnafestivali kohta lähemalt valla kodulehelt: rouge.kovtp.ee/kogukonnafestival.
 
Kogu festivali info ja kontakt: projektijuht Kaja Kesküla (mahekiri@gmail.com, 5695 3206)
Kogukonnafestival „Mina tean, kust tuleb minu toit“ toimub Euroopa Kultuuripealinn Tartu 2024 Lõuna-
Eesti kogukonnaprogrammi projektina. Korraldab Rõuge vallavalitsus, toetavad ja abistavad Võrumaa
Partnerluskogu, Võrumaa Arenduskeskus, Tartu Maailmaülikool, Uma Mekk.
 
Trehvämi Rõugõn!
eu