Uudised

Uudised

Räpina suvelõppu toovad särtsu Aafrika rütmid
2023-08-23 09:45:00

Igasuviste Räpina kultuuriõhtute sarjas heidetakse tänavu pilk Aafrika mandrile: tutvust tehakse Nigeeria ja Togoga. Kolmapäeval, 23.08 on Kagu-Eestis külas keskkonnainsener, moedisainer ja tantsuõpetaja Dami Adeyemi.

Nigeeria päritolu Dami omandas TalTechis keskkonnainseneri magistrikraadi ja on loonud oma moebrändi St Agnes Designs, mis valmistab jätkusuutlikke Aafrikast inspireeritud rõivaid. Tantsumaailmas on tema eriliseks huviks Lääne-Aafrika ja Lääne-Nigeeria traditsiooniliste tantsude ühendamine. Ta on tegelenud tantsimisega alates varajasest noorusest, võisteldes, esinedes ja õpetades paljude inimeste ees. Ka seekordsele kohtumisele lisavad värvi tema tantsud.

Tasuta õhtu toimub Räpinas Koiva majas algusega kl 18. Fuajees tervitab tulijaid pannkoogilõhn, sest oma letiga on väljas Räpina Loomemaja kokandusringi lapsed. Minikohvikus pakutakse korduvkasutusega nõudest alkoholivabu jooke ja kokteile; keskkonnateadlik kohvisõber saab aga oma tassi lausa ära süüa. Nimelt on kasutusel Cupffee ärasöödavad „küpsistopsid“, mis püsivad kuuma kohvi hoides krõbedana umbes 40 minutit. Tops on 100% vegan, säilitus- ja värvainete vaba. 

Kohtumine saab teoks MTÜ Sündmustemeistrid projekti „Tere, Aafrika!“ raames. Projekti rahastavad Räpina Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp, kohaliku omaalgatuse programm ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit. Toetavad DOOM Films, Värska Originaal ja Räpina Loomemaja. Sari on jätkuks 2021. ja 2022. aastal toimunud projektile „Kolm korda üle piiri“. Sündmusega meenutame, et sõbralikud kokkupuuted teiste kultuuridega rikastavad Eestit, mitte ei võta meilt midagi vähemaks.

Foto: Dami Adeyemi (keskel vasakul) õpetamas Aafrika tantse sündmusel Lastekurmu 2018. Foto Bianka Soe

Lisainfo:

Piret Talur, 528 9262
pirettalur@gmail.com

https://www.facebook.com/events/6878252232193250/

eu