Uudised

Uudised

Insenerist koormeister toob Räpinasse Nigeeria kõla
2023-08-29 20:20:00

Igasuviste Räpina kultuuriõhtute sarjas on kolmapäeval, 30.08 Kagu-Eestis külas insener, laulja ja koormeister Theophilus Chibuzo Uzoh.

 

Nigeeria päritolu Theophilus omandas TalTechis integreeritud tehnoloogiate bakalaureusekraadi ja tegutseb Eestis hästi tuntud pakiroboteid tootvas ettevõttes Starship. Samal ajal on mobiilipangas Monese tema rolliks kontrollida klientide tausta ennetamaks finantskuritegusid. Tema elu oluliseks osaks on juba palju aastaid laulmine ning tegutsemine kirikukooris. Eesti on tema jaoks riik, mille kohanimed laulavad – ta toob näiteks “Saa-aa-aaremaa-aa”. Tallinnas on ta koormeistriks Peeter-Pauli katoliku katedraali ingliskeelsetel missadel.

Tasuta õhtu toimub Räpinas Koiva majas algusega kl 18. Fuajees on pannkoogiletiga väljas Räpina Loomemaja kokandusringi neiud. Theophilus toob maitsmiseks kaasa tasuta aafrikapärased pirukad esimesele 50 osalejale. Lisaks on avatud ühepäevakohvik, kus pakutakse korduvkasutusega nõudest alkoholivabu jooke ja kokteile. Keskkonnateadlik kohvisõber saab juua kohvi Cupffee ärasöödavast „küpsistopsist“, mis püsib kohvi hoides krõbedana umbes 40 minutit. Tops on 100% vegan, säilitus- ja värvainete vaba.

Kohtumine saab teoks MTÜ Sündmustemeistrid projekti „Tere, Aafrika!“ raames. Projekti rahastavad Räpina Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp, kohaliku omaalgatuse programm ja Põlvamaa Omavalitsuste Liit. Sündmusi toetavad Värska Originaal, DOOM Films OÜ ja Räpina Loomemaja.

Sari on jätkuks 2021. ja 2022. aastal toimunud projektile „Kolm korda üle piiri“. Sellega meenutame, et sõbralikud kokkupuuted teiste kultuuridega rikastavad Eestit, mitte ei võta meilt midagi vähemaks.

Lisainfo:

Piret Talur, 528 9262
pirettalur@gmail.com
https://www.facebook.com/events/6878252232193250/

eu