Uudised

Uudised

Uuenenud Serviti tahab tiitleid kaitsta
2023-09-19 15:28:00

Baltikumi käsipall saab tuule taas tiibadesse ja naaseb publiku ette juba septembri eelviimasel nädalavahetusel, 23.–24. septembril. Saatuse tahtel leiavad Balti liiga avamängud Eesti klubide vahel aset just Põlvas Mesikäpa hallis. Laupäeval võõrustab Serviti Mistrat, pühapäeval Viljandi HC meeskonda.

Eesoleval hooajal on Balti liiga saanud uue kuue – erinevalt eelmisest aastast, kui võistlustulle astusid 12 meeskonda, jooksevad sel korral tiitli pärast tormi kaheksa võistkonda. Üles rivistunud on Eesti tipud Serviti, Viljandi HC ja Mistra, Läti ladvik ZRHK Tenax Dobele ja ASK Zemessardze/LSPA ning Leedu parimad HC Klaipeda Dragunas, VHC Šviesa Vilnius ja Kaunas Granitas-Karys. Liiga süsteem näeb ette, et meeskonnad mängivad läbi kaks ringi – üks ring kodus ja teine võõrsil. Sel aastal pääsevad esimesed kaks otse finaalturniirile ehk Final Four’i. Liiga 3. koht ja 5. koht ning 4. koht ja 6. koht kohtuvad omavahel veerandfinaalides. Ajakava järgi toimuvad veerandfinaalid märtsi lõpus ja finaalturniir 13.–14. aprillil.

Pärast eelmist edukat hooaega, kus tuldi nii Balti liiga kui ka Eesti meistriteks, on Põlva Käspalliklubi esindusmeeskonna Serviti koosseisus toimunud mitmeid muudatusi. Käsipalliga tegid lõpparve Serviti pikaajalised mängijad vasak-sisemine Henri Hiiend ja joonemängija Indrek Neeme. Kasvandikest lahkus klubist veel ka Carl-Eric Uibo, kes pallib nüüd Mistra vormis. Ent võistkonda on lisandunud samuti noort verd. Oma debüüdi teevad esindusmeeskonnas endised duubelvõistkonna Coop Põlva mängijad Jaanus Peeter Rüütli, Karlis Kalk ning Jass Einassoo. Viimased kaks käsipallurit on meeskonna noorimad: Kalk 17-aastane ja Einassoo vaid 16-aastane. Uute lisandujate hulka kuulub ka kogenud ning varasemalt tuttav Stanislav Kholodiuk, kes kuulus Serviti ridadesse viimati 2019/2020 hooajal. Eelneval hooajal Itaalias SSV Brixenis mänginud ukrainlane on juba sel hooajal oma väravaarve avanud, skoorides nii meistriliiga kui ka karikasarja avamängus lausa kuuel korral.

“Eesmärk on ikkagi kirkamate medalite eest võidelda. Tahame kaitsta neid suuri tiitleid, mis eelmine aasta võitsime, kuigi see on sel hooajal oluliselt raskem ülesanne,” räägib peatreener Kalmer Musting. “Muudatused on meeskonnas toimunud ja oma jälje jätnud. Kõige kergem ja lihtsam meil pole – hooaja algus on seda ka näidanud. Kuigi skoori poolest on kontrollmängud ja esimesed ametlikud mängud hästi läinud, tahaks paremat mängupilti näha. Iseenesest on see mõistetav, et hooaeg on alles alanud ja kõik ei peagi libedalt minema,” lausus treener. “Meil on vaja veel koostööd kõvasti parandada ja meeskond pole veel lõpuni komplekteeritud. Seega ei välista, et võibolla tuleb võistkonnalisa,” jäi Musting salapäraseks.

Pühapäeval, 17. septembril selgus ka Serviti esimene eurosarja vastane. Serviti läheb EHF European Cup’i 2. ringis kokku Islandi klubiga Valur, kes alistas 1. ringis Kaunase Granitas-Karyse. “Oleme seadnud eesmärgiks ka eurosarjas edasi libiseda. Eelmisel hooajal pidime 3. ringis kotid kokku pakkima. Ülesanne kerge pole, aga selline eesmärk tuleb endale sättida,” jagas peatreener.

Serviti Balti liiga mängud septembris ja oktoobris:
23. september | 17:00 | Mesikäpa hall | Serviti – Mistra
24. september | 16:00 | Mesikäpa hall | Serviti – Viljandi HC
7. oktoober | 17:00 | Mesikäpa hall | Serviti – Kaunas Granitas-Karys (LTU)
8. oktoober | 16:00 | Mesikäpa hall | Serviti – Vilnius VHC Šviesa (LTU

Foto (autor Joonas Kuuskla): uuenenud Serviti vastu minemas Balti liigale.

eu