Uudised

Uudised

Maanteemuuseumis toimuvad kaks konverentsi
2023-09-25 12:51:00

Eesti Maanteemuuseumis toimub järjepanu kaks konverentsi erinevatele sihtrühmadele: esiteks hobuajastu konverents sel reedel 29. septembril ajaloohuvilistele  ja laste liikluskonverents järgmisel kolmapäeval  4. oktoobril meie väiksematele liiklejatele.

29. septembril toimub muuseumis hobuajastu teede- ja transpordipärandit tutvustav konverents „Ratsaradadest raudruunani“. „Kaasaegses mõistes teedest ja motoriseeritud liikuvusest maanteedel saab rääkida eelkõige 20. sajandi ja 21. sajandi kontekstis,“ sõnab konverentsi peakorraldaja muuseumi teadur Andres Seene. „Ometi on meie teede esiajalugu palju vanem ja pikem, mil liiguti peamiselt jalgsi või veoloomade jõul, aga millest me teame oluliselt vähem.“

Konverentsi, mille töökeeleks on eesti keel ja mille ettekandeid saab kuulata nii Varbusel koha peal kui ka kaugemalt veebi vahendusel eesmärk on eelpool mainitut tühimikku eesti kultuuriruumis täita.
 
Teine konverents on juba suunatud nooremale publikule. 4. oktoobril toimub järjekorras kaheksas  laste liikluskonverents „Liikle ja liigu ohutult“.
Konverentsi sihtgrupiks on 3. klasside õpilased, kes osalevad juba iga päev iseseisvalt ja aktiivselt liikluses. Tähelepanu alla seatakse ohuolukorrad liikluses ning arutletakse koos lastega nende liikluskogemuse üle.
 
Konverentsi esimeses osas toimuvad ettekanded oma ala spetsialistidelt: Politsei- ja Piirivalveameti Põlva piirkonnapolitseilt, Transpordiametilt, Tartu Ülikooli Muuseumi Hullult Teadlaselt ja Eesti Maanteemuuseumilt. Konverentsi teises pooles saavad õpilased ja õpetajad osaleda temaatilistes tööpesades. Kavas on liiklusohutuse teemalise lauamängu disain, kõrvalised tegevused liikluses ja aju, hobusega liikluses ning liikleja turvavarustuse teemalised töötoad. Õpetajatele tutvustatakse uusi liiklusohutuse õppevahendeid I kooliastmele.
 
Ka selle konverentsi ettekandeid saab esmakordselt  jälgida veebivahendusel. Lingid leiab Eesti Maanteemuuseumi kodulehelt.
 
Lähim teave:
 
Hobukonverents:  Andres Seene  5280692     andres.seene@transpordiamet.ee
Laste liikluskonverents: Kerle Kadak 53302641  kerle.kadak@transpordiamet.ee
 
 
eu