Uudised

Uudised

Drindlid tantsisid küll tormituules kankaani, kuid õllepidu pidamata ei jäänud – Mooste mõisas tähistati tormi kiuste Oktoobrifesti
2023-10-11 17:52:00

Läinud nädalavahetus möödus üle Eesti tormituulte meelevallas, kuid Moostesse oli laupäevaks planeeritud 13. Mooste mõisa Oktoobrifest. "Siin perifeerias kaob elekter enamasti juba naabrinaise vaibakloppimise peale," kommenteerib mõisarahvas, seega oli moostekatel tuba pime juba enne tõelise tormi saabumist. Kuigi tuul lubas kiirust vaid juurde koguda, tundus sadade õllesõprade ukse taha jätmine siiski veel rajuma nähtusena. Kaaludes kõiki kiireid lahendusi ning suhtudes austusega Päästeameti soovitustesse, jäi kõige mõistlikumaks variandiks siiski pidu ära pidada.

 

Kohalike nõu ja jõuga organiseeriti generaator ja välikempsud kiiremini kui Elektrilevi oma rikete kaarti suutis uuendada. "Nagu kõik kriisikomisjonid manitsevad – esimesed 24 tundi peab igaüks ise suutma ekstreemsetes oludes hakkama saada – tegime seda meiegi ehk saime hakkama," muigavad korraldajad muretult. Peagi ilutsesid Folgikoja ees Silotorni tuulevarjus plastkempsud – sini-valged kui Bavaaria lipp – ning peopaik säras diisli jõul taas täistuledes.

Õllepittu oli terve saali jagu pileteid juba eelmüügist müüdud ning visuaalsel vaatlusel ei suutnud korraldajad küll tuvastada, et tormi tõttu vähem pidulisi oleks Moostesse saabunud. "Pigem on pilt iga aastaga aina kaunimaks läinud, sest järjest rohkem on saalis temaatilistes nahkpükstes mehi ning drindl-kleitides naisväge," tunnevad Oktoobrifesti eestvedajad uhkust. Lisaks kohalikule õllevalikule voolas vaadist ka otse Saksamaalt toodud autentne Oktoberfesti õlu, lavalt kõlas nii tempokaid tantsuviise kui Saksa šlaagrit ja pikalauapeo lõpuks tõstsid toostilaulud – nagu Mootses ikka – pidulised jalgupidi pinkidele ja laudadele. Saksa pidu Eesti kuues, kas või Eesti tuules.

Mooste mõis tänab kõiki õlle- ja toidumüüjaid, esinejaid ja orkestrante pika meele ja positiivse noodi eest ning tänuklõmm sadadele õllesõpradele, kellest viimased, isegi peale pika peatäie väljamagamist, jõudsid enne koju kui elekter Moostesse naasis. 

Järgmine Mooste mõisa Oktoobrifest toimub 5. oktoobril 2024, tormiga või tormita... aga õlle, orkestri ja pikkade laudadega kindlasti!

eu