Uudised

Uudised

Uma Pido liikumissari jõuab Räpina valda
2023-11-29 11:48:00

9. detsembril kell 11 algab Räpina Aianduskooli juures võrokeelse laulupeo Uma Pido liikumissarja "Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!“ järjekordne retk.

"Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!“ on liikumispäevade sari, mis juhatab teed järgmisel aastal toimuvale kuuendale võrukeelsele laulupeole Uma Pido. Sel teekonnal käiakse kõigis kaheksas Vana-Võromaa kihelkonnas ja ka Setomaal. 9. detsembril on järg Räpina kihelkonna käes. Tegemist igale ühele jõukohase koduloolise retkega.

Nagu kombeks on saanud, õpitakse selgeks üks Räpina kihelkonna laulumängu, mille eestvedajaks on Meelika Hainsoo. Osalejad saavad kaasa mõelda ühe väärtuspõhise küsimuse üle, mille on kokku pannud Tartu Ülikooli eetikakeskus. Liikumispäevast osavõtjad saavad kaardi abil üles leida ja uudistada põnevaid kohti Räpina kandis. 

Algajatele antakse kaardiga liikumiseks ka väike väljaõpe. Raja ettevalmistaja Katrin Viilu julgustab kõiki liikumispäevadest osa võtma öeldes, et kui sul on vähegi maadeavastaja geeni ja huvi kodukoha vastu, siis on see üritus on jõukohane kõigile. 

Retk kestab keskmiselt 3-4 tundi, kuid kogu raja läbimine pole kohustuslik. Oluline on hea tuju ja liikumine värskes õhus.

Parema korralduse huvides palume ennast eelnevalt registreerida siin: bit.ly/47qsGsT

Rohkem infot saab liikumispäevade kohta: https://umapido.ee/et/siht/ ja https://www.facebook.com/umapido5

Liikumissari „Lövvämi tii Umalõ Pidolõ!“ ühendab kuuenda võro keelse laulupeo Uma Pido teemaks oleva mängu liikumise, mõtlemise ja Vana-Võromaa kultuuriruumi tundmaõppimisega. 


Uma Pido liikumispäevade sari:

20.01.2024 kell 11 saame kokku Rõuge rahvamaja juures Rõuge kihelkonnas.
3.02.2024 kell 11 saame kokku Värska kultuurikeskuse juures Setomaal.
16.03.2024 kell 11 saame kokku Kanepi gümnaasiumi juures Kanepi kihelkonnas.
13.04.2024 kell 11 saame kokku Hargla maakultuurimaja juures Hargla kihelkonnas.
18.05.2024 kell 11 saame kokku Põlva kultuurikeskuse juures Põlva kihelkonnas.

eu