Uudised

Uudised

Serviti alistas Balti liigas Läti klubi
2023-12-18 09:58:00

Laupäeval, 16. detsembril pidas Põlva Käsipalliklubi esindusmeeskond Serviti oma selle aasta viimase käsipalli Balti liiga kohtumise, vastaseks Läti klubi ASK Zemessardze/LSPA. Riias mänginud Serviti naasis koju võiduga. Vastasmeeskond alistati tulemusega 30:25 (16:15).

Mängu alustas paremini kodumeeskond. Muidu ühe väravaga taga olnud Serviti oli matši 10. minutiks 5:8 kaotusseisus. 5 minutit hiljem, kui esimesest poolajast pool oli selja taga, viskas Alfred Timmo seisuks 8:10. 23. minutil, kui skoorisid Mathias Rebane ja Kermo Saksing, hakkas Serviti hoogu koguma. Paar minutit hiljem oli järjekordsest Rebase väravast seis 14:14 viigis. Timmo viis Serviti esimest korda juhtima kaks minutit enne esimese poolaja lõppu ning seisuga 16:15 võitis poolaja Serviti.
Teise poolaja algul püsiti sama seisu peal ligi viis minutit. Seejärel kindlustas Serviti juhtpositsiooni juba 2-väravalise eduga. 40. minutiks oli seis 20:18, kui Jürgen Rooba värava realiseeris. Neli minutit hiljem oli Rooba sunnitud võtma punase kaardi, kuid hoolimata väravaküti eemaldamisest hoidis Serviti liidrirolli. 50. minutil tõusis Serviti Saksingu väravast 3-väravalise edu peale, seisuks 25:22. Mõned minutid minutit hiljem suurendas Henri Sillaste vahemaa nelja värava peale. Timmo tegi 57. minutil seisuks 29:24 ja Sillaste minut enne lõppu 30:24. Lõppskooriks jäi 30:25.

Serviti eest viskas enim väravaid Jürgen Rooba, kelle nimele jäi 6 väravat. 5 väravat viskasid Henri Sillaste ja Tõnis Kase.

“Esimese poolaasta kohta võib öelda, et me pole leidnud üles oma kaitsetegevust, mis meile on eelnevatel aastatel edu toonud. Ebakõlad kaitses annavad vastastele liiga lihtsaid väravaid. Lõppenud mängus oligi teise poolaja kaitse agressiivne nagu peab olema. Eks teisel poolajal vastased väsisid ka ja meie saime oma kaitse pealt lihtsaid väravaid,” kommenteeris meeskonna kapten Sillaste. “Balti liiga esimesel poolaastal ei ole me oma eesmärke täitnud. Tabelis võiks koht parem olla, aga eks uuel aastal uue hooga ja võideldes edasi,” lisas ta.
Serviti lõpetab aasta 8 punktiga, mis hetkel asetab meeskonna käsipalli Balti liiga tabelis 4. kohale.

Serviti Balti liiga kohtumised jaanuaris:
20.01. 14:00 Viljandi HC – Põlva Serviti
21.01. 14:00 Mistra – Põlva Serviti
27.01. 17:00 Põlva Serviti – ASK Zemessardze/LSPA

Fotol 5 väravat visanud meeskonna kapten Henri Sillaste (ASK Zemessardze/LSPA/Baltic Handball League).

eu