Uudised

Uudised

Põlvamaa ettevõtjad võtsid kokku Jõulumaa 2023 tegemised
2024-01-20 16:29:00

Jõulumaa Põlvamaal tegevuses osalenud ettevõtjad võtsid kolmapäeval Põlvas toimunud kohtumisel kokku jõulukuu tegevused ja arutasid juba uusi jõulumaa plaane.

Jõulumaa näol on tegemist Eestis unikaalse projektiga, kus kõik jõulutegevusi ja -emotsioone pakkuvad Põlvamaa ettevõtjad ning ühendused on seljad kokku pannud, et muuta kodumaakond detsembris ehedaks ja rõõmupakkuvaks jõulumaaks ning esile tuua jõulude tegelik ja traditsiooniline tähendus. Jõulumaa eesmärk on pakkuda isetegemisrõõmu jõulupärgadest koduleivani, aga ka maitseelamusi jõulukohvikutes, kauneid kontserte,  laadamelu väikestes, kuid tegusates külades ning lõbusaid tegevusi lumises õues ja metsas.

Kokkuvõtval kohtumisel tõdesid ettevõtjad, et jäid ühisprojekti elluviimise ja kampaania tulemustega üldjuhul rahule. Et aga tegemist oli esimest aastat toimuva ettevõtmisega, andis see projekti eestvedajatele ja osalistele suurepärase tagasiside, kuidas tulevikus paremini kommunikeerida, sõnumeid seada, reklaamikampaaniaid korraldada ning kuidas igaüks ise oma tegemisi paremini välja kuvada saaks. Samuti toonitasid mitmed ettevõtjad, et jõulumaa ettevalmistustega tuleb alustada kohe, kui möödunud jõuludega otsad kokku tõmmatud, ja teha omavahel rohkem koostööd.

Hea uudise edastas kohtumisel ka Jõuluvana Uno, kelle postkastidesse Räpinas ja Mehikoormas laekus neil jõuludel rekordarv kirju ja joonistusi laste jõulusoovidest ning -unistustest. Muidugi oli igal kirjasaatjal põhjust oodata jõuluvanalt ka armsat jõulutervitust vastu. Põlvamaa oma ja ehe jõuluvana annab põhjuse uskuda, et tõelise jõulutunde leidmiseks ei pea seilama üle lahe, vaid seda võib kogeda siinsamas - Põlvamaal.

Jõulumaa 2024 programmi esimesed ettevalmistused on peagi algamas ning mitmed ettevõtjad on juba andnud märku oma huvist jõulumaa jätkumisse panustada, sest nüüd on olemas kogemus, mille toel edaspidi tegutseda veel paremini ja suurejoonelisemalt.

Foto: Jõulumaa Põlvamaa projektijuht Kanni Kallastu/Janely Trahv

eu