Uudised

Uudised

Räpinas rajatakse sõbrapäeval talvesild Norrasse 
2024-02-06 18:04:00

Kultuuripealinna aasta alguses 14.02 jõuab Räpinasse piirkonna senise jazzisündmuste ajaloo ilmselt erakordseim külaline: Norra pianist Espen Berg.

Hinnatud Norra pianist ja helilooja annab nii üksi kui ka koostöös erinevate tuntud artistidega (Silje Nergaard, Mathias Eick, Hanna Paulsperg jpt) pidevalt kontserte Euroopas ja Aasias. Räpinasse põikab ta sedapuhku India ja Inglismaa kontsertide vahel. Ta on saanud Norra riigi muusikapreemia JazZtipendiatet, pälvinud tunnustuse Ametlik Steinway Artist ja andnud erinevates koosseisudes ning sooloartistina välja rea albumeid. Eestis on ta käinud varem esinemas Jazzkaare festivalil Tallinnas.
 
Räpinasse jõuab Espen Berg MTÜ Sündmustemeistrid korraldataval sündmusel „Talvesild Norrasse“ tänu Maria Välile, kes varasemale koostööle toetudes seadis Eesti-Norra kultuuriõhtuks kokku trio, mida ühendab Norra pianisti Espen Bergi unikaalne harmoonia käsitlus, Eesti laulja Maria Väli helge tämber ning Armeenia kontrabassimängija Ara Yaralyani dünaamiline panus. Kolme erineva muusikatraditsiooni sulandamisel loovad muusikud erilise helimaailma. Trio esitustes põimuvad originaallooming, jazziklassika ja põnevad tõlgendused Eesti ning Norra lugudest.
 
Kultuuriõhtul serveeritakse esinduslik restroranieine, mille valmistab ette Pesa Catering. Põimides Eesti ja Norra traditsioone, jõuavad külaliste lauale forelli tar-tar norrapärase kartulikoogi ja käsitöö-ürdimajoneesiga, murakatega laagerdunud lambakael pastinaagipüree ning Jegergryte kastmega ja magustoiduks Pavlova kook murakakreemi ning gudbransdalen juustukrõpsuga.
 
Sündmusele lisab eripära toimumispaik: üheks õhtuks muutub sumedaks jazziklubiks põhiliselt Norrale puitmaju valmistava OÜ Hobbiton tootmishall. Muusikale vahepalaks kuuleb Eestit ja Norrat siduvaid lugusid.
 
Sündmus toimub osana projektist „Kolm silda üle piiri“, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi. Pileteid programmi sündmustele müüb Piletilevi. Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.
 
 
 
Lisainfo:
 
Piret Talur
MTÜ Sündmustemeistrid projektijuht
piret@sü;ndmustemeistrid.ee
528 9262
eu