Uudised

Uudised

Presidendi tunnustuse pälvisid ka Kalmer Musting ja Avo Kruusla
2024-02-07 19:12:00

President Alar Karis tunnustab tänavu vabariigi aastapäeval riikliku teenetemärgiga enam kui 150 inimese seas ka käsipallitreener Kalmer Mustingut ja talupidaja Avo Kruuslat.

 

Põlvas sündinud Musting tuli mängijana kahel korral Eesti meistriks ning sai Põlva Serviti peatreeneriks 2003. aastal. Tema auhinnakappi kuulub muuseas 13 Eesti meistritiitlit ning kolm Balti liiga karikat. Lisaks oli ta aastail 2008-2012 Eesti käsipallikoondise peatreener, teatas ERR.
 
Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvis teiste seas Põlvamaa piimatootja, teraviljakasvataja ja tõumullikate aretaja, Kaska-Luiga talu peremees Avo Kruusla. Kruusla on kogu elu teinud seda, mis on talle enda sõnul olnud hingelähedane, ta on üle poole sajandi tegelenud loomakasvatuse ja põllumajandusega.
 
Valgetähe teenetemärk on asutatud 1936. aastal Eesti rahva vabadusvõitluse mälestamiseks. Valgetähe teenetemärk antakse riigiteenistuses või kohaliku omavalitsuse teenistuses olevatele isikutele, samuti majanduse, hariduse, teaduse, kultuuri või spordi alal osutatud või muude üldkasulike teenete ning saavutuste tunnustamiseks. Valgetähe teenetemärgil on seitse klassi.
eu