Uudised

Uudised

Otsitakse kanditaate Jakob Hurda rahvuskultuuri auhindadele
2024-03-27 12:26:00

Püüdes jäädvustada meie ärkamisaja sümboli, rahvaluule- ja keeleteadlase Jakob Hurda (1839-1907) mälestust ning ergutada rahvuskultuurialast tegevust vabariigis ja Põlva maakonnas, annab Jakob Hurda nimeline Põlva Rahvahariduse Selts 25. juulil 2024. aastal 33. korda välja Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad.

Rahvuskultuuri auhinnad määratakse eriliste teenete või kestva viljaka tegevuse eest eesti rahvuskultuuri viljelemisel, arendamisel ja jäädvustamisel ning järjepidevuse kindlustamisel.

Vastavalt statuudile antakse igal aastal välja kaks preemiat, neist üks Põlvamaal oma tegevusega silma paistnud isikule.

Kandidaate võivad esitada kõik juriidilised või füüsilised isikud. Selleks tuleb 23. aprilliks 2024  saata Jakob Hurda nimelisele Põlva Rahvahariduse Seltsile (hurdaselts@gmail.com või Kesk 16, 63308 Põlva) vabas vormis esildis, milles peavad olema kandidaadi rahvuskultuurialase tegevuse kokkuvõte, auhinna esitamise põhjendus, andmed kandidaadi kohta ja nimetatud viimase viie  aasta jooksul saadud suuremad preemiad ja auhinnad.


Lähem info:

Tiia  Viilu
Juhatuse esimees
5565 2363
hurdaselts@gmail.com

eu