Uudised

 Tänavu toovad Võidutule Põlvamaale kodutütred
 
2022-06-22 09:07:00

Kodutütarde organisatsioon tähistab tänavu oma 90. aastapäeva ja seepärast ongi just kodutütardel austav ülesanne viia võidupühal, 23. juunil Saaremaalt president Alar Karise poolt teele läkitatud võidutuli kodumaakondadesse. Põlvamaale toovad Võidutule Piret Valdmaa ja Karoliina Kets.

Piret Valdmaa kuulus ise kodutütarde ridadesse aastatel 1995–2002. Sealt viis tee teda edasi Naiskodukaitsesse. Väikeste pausidega, pere kasvamise kõrvalt, on Piret kodutütarde noortejuht olnud juba aastast 2004. Tema panus kodutütarde Põlva ringkonna arengusse on märkimisväärne.

Kuigi Karoliina Kets liitus kodutütarde organisatsiooniga alles 2020. aasta suvel, asus ta kohe aktiivselt tegutsema ning on suutnud lühikese ajaga väga palju korda saata. Karoliina on jõudnud kahe aastaga sooritada juba viis järgukatset ja omab praegu teist järku. 2021. aasta kevadel algatas Karoliina koos rühmakaaslastega üle-eestilise aktsiooni, noorte koristustalgud "Eestimaa puhtaks".

Võidutuli süüdatakse Vabadussõja ausamba juures Kuressaares, ühendades selleks Tori kirikus süüdatud mälestustule ja eelmisel õhtul Kuressaares süüdatud muinastule.

Foto: Aile Vals 

eu