Uudised

Uudised

Põlvas toimus poiste-solistide võistulaulmise Põlvamaa eelvoor
2023-03-10 17:31:00

Eesmärgiga edendada ja propageerida poistelaulu, korraldab Eesti Meestelaulu Selts 2023. aasta kevadel XIII üle-eestilise poiste-solistide võistulaulmise. Kõlavama häälega poisid-solistid selgitatakse välja maakondlikes eelvoorudes, regionaalsetes poolfinaalides ja üle-Eestilises finaalis. Poiste-solistide võistulaulmise Põlvamaa voor toimus 10.märtsil Põlva kooli Mammaste maja aulas. Põlvamaa eelvoorus astus üles 15 poissi vanuses 5-12 aastat.

 

Nii nagu traditsiooniks, saab võistulaulmine alguse maakondades toimuvatest eelvoorudest, milledest parimad saavad võimaluse laulda  regionaalsetes poolfinaalides. Võistulaulmise kulminatsiooniks saab olema 20. mail 2023. aastal Viimsi Artiumis toimuv lõppkontsert, kus oma lauluilu saavad koos sümfooniaorkestriga näidata 36 parimat solisti 5 aastastest kuni 20 aastaste noormeesteni. 

Žürii, koosseisus Andres Määr, Signe Rõõmus ja Laura-Liis Kütt, otsusel esindavad Põlvamaad Lõuna-Eesti vahevoorus Thor Tristan Alasepp (juhendaja Kätlin Vaher), Otto Valter Vürst (juhendaja Margot Suur), Karl-Markkus Rebane  (juhendaja  Margot Suur), Marvin Mahla (juhendaja Eda Heinaste ja Alfred Vürst ( juhendaja Margot Suur).  Lõuna-Eesti vahevoor toimub 1.-2.aprillil Eesti Rahva Muuseumis. 

Žüriiliige Andres Määr julgustas kõiki võistlulaulmises osalenud poisse kindlasti edasi laulma. Tarkuseterana andis ta juhendajaile ja poistele kaasa vihje, et väga oluline on leida lauljale sobiv laul. “Laulja peab olema laulust üle, mitte vastupidi.”

Korraldajad tänavad kõiki vapraid laulupoisse ja nende juhendajaid, Marika Aruküla, Anu Luiga, Keit Musting, Kadri Niine, Riivo Jõgi ja  Nele Risttee. Suured tänud klaverisaatjatele Jaanus Prükk, Riivo Jõgi ja Jürgen Järvpõld.

Lauluvõistluse korraldas Põlvamaa muusikaõpetajate ainesektsiooni vedaja Eda Heinaste koostöös Põlvamaa Arenduskeskusega.

 

 

 

eu